Djøf blog

Hjælp den travle arbejdsgiver med at finde dig

For at komme tættere på jobbet er du nødt til at komme tættere på virksomhederne. Her er en række anledninger og kanaler til at få kontakt til virksomhederne.

Af Michael Gravenhorst Grimm

Vidste du, at 40 procent af djøferne har fået jobs, som ikke blev opslået? Arbejdsgiverne synes, det er for tidskrævende at sætte det helt store ansøgningscirkus i gang. De har travlt og vil gerne hjælpes med at få besat jobbene. Så du skal finde mulighederne og anledningerne til at komme i nærkontakt med virksomhederne og hjælpe dem med at ansætte dig.

 

Men det gode spørgsmål er, hvordan man finder vejene til de mange usynlige jobs?

 

Udover et godt netværk er en af vejene, at finde de gode anledninger til at komme i kontakt med virksomhederne. Inden du begynder på denne øvelse, så forsøg som jobsøger blive skarp på, hvilken værdi du kan bibringe, og hvilke opgaver du er i stand til at løse.

 

Bliv klogere på virksomheder og brancher

Begynd at læse artikler om virksomheder i vækst.  Dem der har nye produkter på vej eller går ind på et nyt marked.  Kig i Børsen, Erhvervsbladet, erhvervssektionerne i Berlingske, Politiken, Jyllandsposten og lokale dagblade og andre erhvervsaviser. I dem får du en fornemmelse, hvad der sker i erhvervslivet. Der er ofte temaer om forskellige brancher, hvor man kan finde værdifuld viden om, hvilke specielle udfordringer branchens virksomheder står overfor.

 

Dyk endnu dybere ned i de brancher, som du gerne vil arbejde i via branchehjemmesider såsom: Woodsupply, Jern-Maskinindustrien, Food Supply, RetailNews, TAKE OFF. Eller afsøg de virksomhedsklynger du er specielt interesseret i branchemæssigt og geografisk.

 

Abonner også på nyhedsmails fra brancher, klynger eller virksomheder, som du er interesseret i.

Efterhånden vil du få en værdifuld og omfattende viden om brancherne og virksomhederne, som du kan bruge aktivt i din dialog med virksomhederne.

 

Når du oplever, at der er virksomheder, der vækster vildt, har du en anledning til at kontakte dem for at høre, om du kan hjælpe dem.

 

Du er nødt til at møde virksomhederne hvor de er – de kommer sjældent til dig

Djøf laver en række arrangementer, som bringer jobsøgere og virksomheder sammen. Ved flere lejligheder har det givet job til deltagerne. Det er typisk matcharrangementer, hvor virksomheder møder op og gerne vil have sparring på deres udfordringer fra dig.

 

Jobbusser kører med jobsøgere ud på besøg i små og mellemstore virksomheder i hele landet. Her kan man både spørge ind til deres behov for opgaveløsning og profilere sig selv.

Virksomhederne inviteres også på besøg i Jobværkstedet i København og Aarhus for at fortælle om job- og karrieremulighederne hos dem.

 

Branche Boot Camp afholdes på uddannelsesstederne. Her fortæller nyuddannede i deres første job om jobsøgning efter endt uddannelse, herunder hvordan de fik jobbet.  Så tjek mails fra Djøf og hold øje med Arrangementskalenderen på Djøfs hjemmeside.

 

Mød op til kåringerne til Årets Ejerleder, Gazellekåringer m.fl.

 

Hold øje med de forskellige erhvervskonferencer der bliver arrangeret af de lokale erhvervsråd og væksthuse.

 

Besøg relevante messer og branchearrangementer og bliv meget klogere på produkter, serviceydelser og ikke mindst de udfordringer der er i virksomhederne.

 

Gå ud og mød virksomhederne – jo tættere du er på dem, jo tættere er du på jobbet.

mgg

Michael Gravenhorst Grimm

Konsulent

Stoppede i Djøf juni 2018

 

Jeg blogger om, hvordan du som jobsøger kan trænge igennem hos virksomhederne. Jeg har rådgivet mange jobsøgere og har selv været der – jeg kender de mange krav, forhindringer, op- og nedture samt udfordringer, man står over for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.