Storrumskontorer kan være med til at skabe videndeling, faglig udvikling og samarbejdsrelationer. Det giver liv og samspil, at man kan se dem, man arbejder sammen med.
For mange er det en helt naturlig måde at arbejde og videndele på. Hvis man står overfor at skulle flytte i storrumskontor for første gang, er her nogle fif til, hvordan man får en god start.
Få en god start
Det er en god idé med et sæt leveregler omkring adfærd og samarbejde. Det skal gerne være konkret og enkelt, så levereglerne bliver lette at leve op til. Drøftelsen er som regel mere gavnlig end de nedskrevne leveregler. Så tag en drøftelse af, hvordan I får det bedste ud af at sidde i storrum. Emner man f.eks. kan drøfte er:
- Hvordan tager man bedst hensyn til hinanden. Er det ok at tale over bordet, råbe til en der sidder længere væk, høre radio, etc.? Hvordan tager man bedst muligt hensyn til hinanden, samtidig med at man ikke får oplevelsen af, at man skal begrænse sig selv? Kan det f.eks. være en idé med høretelefoner, hvis man arbejder bedst til musik? Snak om det og find de leveregler, der virker for jer.
- Telefonadfærd. Det kan være generende med telefoner, der ringer, uden at nogen tager den. Så tag en drøftelse af, hvad I foretrækker, når det kommer til telefoner. Skal telefonen viderestilles, sættes på lydløs, gå på telefonsvarer eller skal der laves en telefonordning, så telefonen altid tages, så den ikke står og ringer unødigt?
- Smalltalk. Er der eventuelt et bestemt område lidt væk fra skrivebordene, hvor man kan smalltalk og holde kaffemøder, sådan at snakken ikke generer kollegaen ved siden af?
- Mulighed for fordybelse. Sidder man med en opgave som kræver fordybelse, kan det nogle gange være en idé med et ”vil ikke forstyrres” skilt. Eller er der et stillerum, hvor man kan arbejde uforstyrret eller er der mulighed for hjemmearbejdsdag?
Hvad er dine bedste fif til at få storrumskontor til at fungere godt?