]]> ]]>

Djøf blog

Performance - hvad bliver DU målt på?

Performance målinger anvendes på flere arbejdspladser. Ved du, hvad du bliver målt på?

Af Mette Sommer

Jeg talte forleden med et ungt og ambitiøst medlem, som var ansat i én af de store revisionshuse, i en tjekket konsulent stilling med masser af ansvar. Vi kom ind på hvad hun mente, hendes succes skyldtes, og hun sagde blandt andet; høj performance. Det kommer vel næppe som en overraskelse for nogen… Men ved du egentlig, hvad du bliver målt på? Og hvornår din indsats vil blive vurderet til at være en toppræstation?

Det er en god investering, at du sætter dig grundigt ind i hvordan din arbejdsgiver vurderer din performance - Ikke mindst i forhold til at forbedre dit udgangspunkt for din næste lønforhandling.

  • Mange arbejdspladser, særligt større private organisationer, har formaliserede evalueringsprocesser, som oftest er en del af et større HR-hjul, hvor du som medarbejder bliver målt i forhold til din performance. Find ud af hvilke værktøjer, der er i spil på din arbejdsplads – er det MUS, performance appraisal, PMP? Opererer man med definerede KPI’er, SMART, skalaer, matrixer? 

  • Sæt dig ind i arbejdspladsens mission, vision og værdier. Det er af mange årsager en god idé, men typisk er det også disse parametre, som ligger til grund for, hvordan man generelt vurderer performance på arbejdspladsen.

  • Det skal være tydeligt for dig, hvad du bliver målt på, både i forhold til konkrete opgaver fx projekter der skal sættes i søen/afsluttes, budgetter der skal overholdes mv. Men i mange organisationer vurderer man også på adfærd: Hvor kundeorienteret er du? Innovativ? Forretningsorienteret?

  • Prøv at lav en realistisk vurdering af din egen performance: Hvad er gået godt? Hvad er gået mindre godt? Hvad er dine styrker i forhold til de forskellige værdier, og hvor ser du selv et udviklingspotentiale?

Vil du dele dine erfaringer?

Hvordan måler man performance på din arbejdsplads, og hvordan ved du hvornår der er tale om ”job well done”? Smid en kommentar og giv et indblik i, hvordan du bliver målt. Har du nogle spørgsmål, så smid også gerne lige det med i farten.

msa

Mette Sommer

Chefkonsulent

Jeg sparrer dagligt med medlemmer om deres arbejdsliv og karriere. Det er alt fra løn og ansættelsesvilkår til karriereovervejelser. Jeg har derfor bred erfaring med de udfordringer og muligheder, der er på arbejdsmarkedet og ved, hvad der rører sig af aktuelle emner.

Jeg vil løbende bringe nogle af disse emner op. Håber, at du er nysgerrig på at læse med.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Anne-Marie Thalund

Et nyttigt og vigtigt indlæg. Aktuelt er også Moderniseringsstyrelsens koncept PULS, som står for Performance, Udvikling, Løn og Samtale. Konceptet rulles pt. ud på flere arbejdspladser. Konceptet har fokus på at vurdere medarbejdernes performance og give feedback som grundlag for en dialog om fremtidig udvikling. Så er det jo vigtigt, at både medarbejder og leder ved, hvad performance helt konkret går ud på, når begrebet skal omsættes til hverdagens adfærd, og man bliver målt på det.

Mette Sommer

Kære Anne-Marie

Mange tak for din kommentar.

Venlig hilsen
Mette Sommer, Djøf


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.