]]> ]]>

Djøf blog

Bliv fundet på Jobnet

Hvis du lettere vil findes via dit Jobnet CV, skal du udfylde det korrekt.

Af Michael Gravenhorst Grimm

Jeg er i dialog mange jobcentre og sidder med i Praktikergruppen i Aarhus, som har deltagere fra de største Østjyske jobcentre, Akademikers A-kasserne og de faglige organisationer. Her er jeg blevet opmærksom på, at det kan gøre en stor forskel, hvordan Jobnet CV'et er udfyldt.

Med et toptunet Jobnet CV kan du faktisk få andre til at være din jobagent. 

 

Udsøgning af potentielle kandidater

På jobcentrene er job- og virksomhedskonsulenter i dialog med mange virksomheder hver dag. Mange virksomheder er ikke vant til at rekruttere akademikere og bruger Jobcentret til at finde mulige medarbejdere.

A-kasserne og deres konsulenter er også i kontakt med mange virksomheder, som efterspørger en smidig rekrutteringsproces. Det samme er ”anden aktør” også, som løser opgaver for Jobcentrene.

Flere og flere virksomheder har deres eget login til Jobnet og søger selv efter kandidater til deres ledige stillinger. De foretrækker denne rekrutteringsmulighed fremfor at få 200 ansøgninger til et opslået job.

Fælles for virksomheder, Jobcentre, A-kasser, ”anden aktør” m.fl. er, at de bruger Jobnet, som søgeredskab i forbindelse med at matche jobåbninger med jobsøgende akademikere.

Derfor er det af stor værdi for dig som jobsøger, at CV’et bliver udfyldt korrekt og med omtanke, så du optimere din søgbarhed. Specielt de søgeord som du gerne vil findes via, er det vigtigt, at du sørger for bliver tilgængelige. Men det er ikke ligegyldigt, hvor de står i Jobnet CV’et.

 

Tips til udfyldelse af dit Jobnet CV

Søgefunktionen i Jobnet kan IKKE søge i feltet ”Personlig beskrivelse”.

Derfor er det vigtigt at de kompetencer og kvalifikationer, som du gerne vil udsøges på, skrives i felterne ”Uddannelse”, ”Job” og ”Anden erfaring”.

”Personlig beskrivelse” er stadig et vigtigt element, som gerne skal udgøre en proaktiv beskrivelse af dig som virksomhedens nye medarbejder. Derfor må du gerne give denne del opmærksomhed, da den skal vække ekstra interesse når du først er fundet på baggrund af dine kompetencer og kvalifikationer.

 

Sørg også for at udfylde alle de andre punkter og felter i Jobnet CV’et fyldestgørende. 

Du kan se mere om udfyldelse af dit Jobnet CV her

 

Hvad er din erfaring med Jobnet?

Og har du prøvet at blive ringet op på baggrund af det?

mgg

Michael Gravenhorst Grimm

Konsulent

Stoppede i Djøf juni 2018

 

Jeg blogger om, hvordan du som jobsøger kan trænge igennem hos virksomhederne. Jeg har rådgivet mange jobsøgere og har selv været der – jeg kender de mange krav, forhindringer, op- og nedture samt udfordringer, man står over for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.