]]> ]]>

Djøf blog

Klar til julefrokost og nye udfordringer?

Af Thomas Graversen

Kan du lide at få nye udfordringer i arbejdslivet? Og er du en af dem, der bliver rigtig initiativrig, når du har fået noget at drikke? Så er julefrokosten et mekka af muligheder for dig.

Fra rådgivningen af medlemmer ved vi, at julefrokosterne ind i mellem giver anledning til tømmermænd og konflikter, som kunne være undgået med lidt forberedelse. Jeg har fundet de tre vigtigste råd, som du ikke skal følge, for at komme godt ind i det nye år.

1. Din chef skal selvfølgelig høre din ærlige mening om hans/ hendes indsats i det forgangne år, men der er mange, der gerne vil dele sin mening, så du må steppe op! Slå på glasset og hold en tale. Nu er der endelig god tid, du er så veltalende efter et par glas, og din chef vil helt sikkert påskønne din indsats for at rense luften. Tal højt, tydeligt og direkte, for din chef har sikkert fået et par glas og har behov for at blive råbt op.

2. Hvis din chef er optaget af samtale med en anden, som måske kom dig i forkøbet, så spring et led over og tal med direktøren. Så slår du to fluer med et smæk – dels får du evalueret din chef, men du kan også hjælpe din direktør på vej, så han ikke længere famler i blinde uden dine gode råd. Hvis din direktør er en kvinde, så glem ikke at kommentere hendes udseende, hvis du har spottet noget, der stadig kan rettes op på.

3. Det skal ikke være snak det hele. Der er mange festlige mennesker til stede – også af det køn, du foretrækker til ordløse kollegiale udvekslinger. Her er det vigtigt, at du går foran og udviser initiativ og handlekraft. Intet kommer af intet, men alle elsker fotokopier af dig, raske kram på bagdelen og vittigheder, som de troede, at de aldrig ville høre.

Bonusinfo: Råd nummer 1. og 3. kan kombineres og kulminere i den lønstigning, som du så godt kunne tænke dig fra din chef. Ved hjælp af intens øjenkontakt og et sanseligt og imødekommende kropsligt udtryk, kan du bane vejen for din chefs forståelse for, at du gerne vil have mere i løn - og det virker hver gang.

Jeg ønsker dig en rigtig god julefrokost og et godt nytår!

Send gerne dine gode eksempler på, hvordan en julefrokost kan give ekstra udfordringer i arbejdslivet.

thg

Thomas Graversen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf september 2018

Jeg blogger om, hvordan du kan være engageret, inspireret, dedikeret, motiveret og nærmest lykkelig i dit arbejdsliv.

Jeg kommer med ideer, påhit og påstande om, hvordan organisationer kan skabe plads til trivsel og talent – og glæder mig til din feedback.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.