Djøf blog

Få styr på det danske arbejdsmarked

Ny portal giver indblik i hvordan det danske arbejdsmarked er skruet sammen

Af Mette Sommer

Det danske arbejdsmarked spiller en helt central rolle i den måde, det danske samfund er indrettet på. De tilbagevendende overenskomstforhandlinger, og de aftaler, som de resulterer i, har en stor betydning for mig, som arbejder i en forhandlingsberettiget organisation, men klart også for dit arbejdsliv. 

Men hvordan er det danske arbejdsmarked egentlig indrettet, hvem bestemmer lønnen, hvad er et godt arbejde, og hvilke udfordringer står Danmark overfor i de kommende år? 

Synes du ligesom mig, det lyder spændende, men kan være svært at hitte rede i? Så giver en ny portal dig svarene. 

Den nye undervisningsportal henvender sig som udgangspunkt til elever og dig, som underviser i gymnasieskolerne, men det fraholder ikke os andre fra at blive klogere. 

Portalen er relevant for alle, der ønsker en viden om indretningen af det danske arbejdsmarked. 

Du finder portalen på www.detdanskearbejdsmarked.dkHer præsenteres du for tre temaer med dilemma-film: Skal lønningerne op eller ned? Hvem skal bestemme på de danske arbejdspladser? Kan det være nødvendigt at gå i strejke? Gid jeg kunne svare ”op”, ”mig” og ”ja” til spørgsmålene, men sådan er virkelighedens verden ikke. 

Vil du i øvrigt vide mere om de aktuelle overenskomstforhandlinger på det offentlige område, så besøg Djøfs OK15-site på www.djoef.dk/tema/ok15 . Her vil vi løbende holde dig opdateret.  

 

msa

Mette Sommer

Chefkonsulent

Jeg sparrer dagligt med medlemmer om deres arbejdsliv og karriere. Det er alt fra løn og ansættelsesvilkår til karriereovervejelser. Jeg har derfor bred erfaring med de udfordringer og muligheder, der er på arbejdsmarkedet og ved, hvad der rører sig af aktuelle emner.

Jeg vil løbende bringe nogle af disse emner op. Håber, at du er nysgerrig på at læse med.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.