]]>

Djøf blog

Erobr dit første lederjob

Hvordan får du lederjob, når du - på papiret - ingen ledererfaring har? Det gør du ved at samle på kompetencer, være lederbevidst og ved at stå ved din lederambition.

Af Frederik Iuel

 Hvordan får du lederjob, når du - på papiret - ingen ledererfaring har?
- Det gør du ved at samle på kompetencer, være lederbevidst og ved at stå ved din lederambition.    

Byg kompetencebroer
Som leder skal du fx være beslutningsdygtig, empatisk, stærkt kommunikerende og være helhedsorienteret. Sådan stod det i et lederjobopslag, som jeg så for nyligt. Du behøver ikke at have haft formelt ledelsesansvar for at kunne dokumentere disse kompetencer. Kan du finde eksempler på, hvordan du kommunikerer effektivt i dit nuværende job, så har du også potentialet til at blive en effektivt kommunikerende leder. Og er du god til at træffe beslutninger og tage ansvar – i og uden for arbejdslivet – så vil du givetvis også være det som kommende leder. Din opgave i ansøgning, cv og i jobsamtale er at synliggøre, at du har erfaringerne med de efterspurgte, vigtige detaillederkompetencer fra dit virke i job og dit liv i øvrigt. Den formelle ”titelerfaring” får da mindre betydning. Du skal oversætte dine hidtidige erfaringer til lederkompetencer. Byg bro!                   

Vær leder-stil-bevidst
Vil du gerne være leder, bør du kunne hvile naturligt i rollen. Du skal fx være afklaret med at være den, som alle taler om ved den berømte kaffeautomat. Som leder har du magt, og derfor er du særligt eksponeret. Så din måde at være leder på i praksis er vigtig. Så du må spørge dig selv, hvilken ledelsesstil du repræsenterer. Hvad vil du gerne have, dine kommende medarbejdere siger om dig, når du leder dem? Er du den delegerende, den støttende, coachende eller fx den instruerende leder. Måske mestrer du og trives med alle eller flere af lederstilene. Det skal du kunne sige noget om i din lederjobjagt. Du har selv været udsat for ledelse – noget mere succesfuldt end andet. Den eller de ledelsesstile, der inspirerer dig mest, og som du har trivedes bedst med, er dit udgangspunkt. Afgørende er, at du kan italesætte, hvordan du har tænkt dig at gribe opgaven an. Hvilken leder er du? Fortæl det!        

Vær tydelig på din ambition  
Vær leder, selvom du formelt ikke er udnævnt leder. Så er du for alvor på vej til at erobre dit første lederjob. Gør du det, får du med garanti mulighed for at tage og få opgaver og ansvar, som træner og udvikler dine lederkompetencer. Og måske erobrer du derfor dit første lederjob i den organisation, du ér i i dag. Under alle omstændigheder får du de vigtige erfaringer, som du kan bygge bro til og placere i dit cv. Nogle opgaver ligger tættere på ledelse end andre. Gå benhårdt (og ydmygt) efter de opgaver, der træner og udvikler dig i ledelse. Opgaver som er forretningskritiske, strategiopgaver, kommunikation, samarbejde, ledelse, koordinering, for blot at nævne nogle få. Som Djøfer har du de bedste forudsætninger for at få/at tage de opgaver. Stå ved, at du vil det – bed om det, eller tag dem uden at spørge. Det vil blive værdsat (de fleste steder), og du vil rykke en tand tættere på dit lederjob. Tro på det, og vis du er en leder!

…..og husk så lige at være skarp på dit ”hvorfor”. Hvorfor vil du gerne være leder?  Det spørgsmål er helt uundgåeligt, og du vil med garanti få spørgsmålet til din jobsamtale.

Byd mere end meget gerne ind med dine gode råd til alle os med en leder i maven, der skal ud. Skriv herunder.

fiu

Frederik Iuel

Chefkonsulent

Jeg blogger om karriereudvikling og jobliv. Det er karrierens store og små dilemmaer, som jeg er nysgerrig på. Via mit job som coach, rådgiver og facilitator møder jeg dagligt alle slags spørgsmål om karriere. Jobskifte, relationer, at finde retning i karrieren og at være leder – er nogle af de temaer, som jeg typisk beskæftiger mig med og interesserer mig for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.