Djøf blog

Du skal ikke være ked af at være Cand.Merc.Mærkelig!

Der kan være fordele ved at læse de "mærkelige" uddannelser.

Af Kasper Høymann Jensen

”Hvad kan du overhovedet blive med den uddannelse?” – Et spørgsmål, der for mange studerende kan sprede tvivl og ubehag, for hvad kan uddannelsen bruges til og hvilket job skal den munde ud i? Det gælder i særlig grad de studerende, der ikke læser en klassisk økonomisk/samfundsmæssig uddannelse. Jeg læser selv HA-Filosofi på CBS, og hver gang samtalen falder på mit studie, må jeg stå på mål overfor spørgsmål som ”hvad kan du dog bruge det til?”. Spørgsmål, som jeg bliver bedre og bedre til at besvare, og som måske kan komme mig til gode. 

Spørgsmål gør dig stærkere!

Selvom kritiske spørgsmål omkring uddannelsen mest af alt kan virke som et irritationsmoment, kan det vise sig i sidste ende at være meget givende. Jeg har i hvert fald erfaret, at det er sådanne typer spørgsmål, der er med til at styrke mine overvejelser af kvalifikationer og egenskaber. For når jeg med jævne mellemrum bliver udfordret på min kunnen og valg af uddannelse, tvinger det mig til at sætte ord på mine kompetencer og til at tale højt om min karriereplan.

Det kan for mange studerende med de ”mærkelige” uddannelser, føles sådan at de ikke kan gemme sig bag titler og eksamenspapirer. Men de har fra bachelordelen være i konstant træning i forhold til at udtrykke hvad de kan, og hvad de kan bruge deres uddannelse til, overfor familie, venner og kollegaer. Og netop dén træning kan være en stor hjælp i det videre karriereforløb.

Det kan hjælpe dig i jobsamtalen og karriereplanen 

Din evne til at sætte ord på dine kompetencer kommer blandt andet til hjælp i en fremtidig jobsamtale. Det er her essentielt, at du kan uddybe hvad du, med din profil, kan gøre for virksomheden. Det er måske en viden, der forekommer almen for de fleste, mens det er de færreste, der decideret træner på det. Så, næste gang du sidder til en jobsamtale, kan du med rette sende en venlig tanke til de personer, der var med til at sætte spørgsmålstegn ved dit uddannelsesvalg.
Jeg mener desuden, at det heller ikke er unormalt, at studerende på en ”Cand.Merc.Mærkelig” nemmere kan se sig selv arbejde med mere alsidige arbejdsopgaver. Hvilket naturligvis åbner den studerendes profil op for en stor del af jobmarkedet; nemlig de små og mellemstore virksomheder. Vi har i Djøf en masse eksempler på, hvordan en ansættelse i en lille eller mellemstor virksomhed kan gavne både dig og virksomheden.  

khj

Kasper Høymann Jensen

Rådgiver

Stoppede i Djøf januar 2016

På bloggen giver jeg studerende konkrete råd om studietiden og vejen til det perfekte studiejob. Hvilke tendenser er der i jobmarkedet for studerende?  Hvad forventer arbejdsgiverne af en studentermedhjælper? Hvordan bruger du din studietid bedst muligt?

Jeg tager afsæt i, at jeg selv er studerende og arbejder med de ting i Djøf.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.