Djøf blog

Lønforhandling - som om!

Hvornår bliver din løn i virkeligheden afgjort?

Af Maria Damm-Hansen

Har du også følt det sådan, efter du har forladt forhandlingsbordet?

Kender du det? Du sidder til lønforhandling og har forberedt dig grundigt med gode argumenter om både dine kompetencer og om de fremragende resultater, du har skabt - og alligevel føles det umuligt at forhandle dig frem til noget som helst. Det kan skyldes, at lønkronerne allerede er fordelt den dag, du sidder til forhandlingen. Reelt foregår lønforhandlingen alle andre dage, end lige netop den ene dag, hvor der står løn på dagsordenen, når du mødes med chefen. Derfor er det vigtigt, at du synliggør dine succeser løbende - men gør det  lige, så det også er tåleligt for dine kolleger - det kunne være i form af at give kage, når eksempelvis dit projekt er færdigt.

Derudover kan det være en god idé, at du timer din lønforhandling i forhold til, hvornår ledelsen lægger næste års lønbudget. Dette er naturligvis ikke muligt på alle arbejdspladser - men sørg alligevel for at  giv udtryk for dine lønforventninger i god tid, inden lønbudgettet vedtages. Dermed giver du din chef mulighed for at have dine lønforventninger med i baghovedet, når han skal lave sine lønindstillinger videre op i organisationen. Når først budgettet er lagt, er det nemlig langt sværere for chefen at forhandle mere løn hjem.

Når du forbereder dig, er det også en god ide, at du har alternativer med - men husk at lave en benhård prioritering af dine ønsker. Hvad går du efter ud over løn? Ferie, hjemmearbejdsplads, titel, uddannelse mv.

Hvad har fungeret for dig? Og har du nogle råd/tips til andre djøfere, som er på vej til forhandlingsbordet?

 - og husk lige, at vi i Djøf løbende afholder lønforhandlingskurser for privatansatte - du skal være velkommen

mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.