]]> ]]>

Djøf blog

Din chef bestemmer over din arbejdstid

Du har ikke automatisk ret til at få fri fra studiejobbet for at læse til eksamen. Tal derfor med din chef og planlæg din vagtplan, når du kender dine eksamensdatoer.

Af Sine Dyhre-Petersen

For nyligt talte jeg med en studerende, som var ved at gå ud af sit gode skind over, at han ikke kunne få fri fra sit studiejob for at læse til eksamen. Han havde to uger til at sætte sig ind i 1500 siders pensum og arbejdede samtidigt 20 timer om ugen.

Selvom din primære beskæftigelse er at være studerende, kan du ikke selv bestemme over, hvordan du tilrettelægger din arbejdstid. Heller ikke selvom du skal til eksamen og ikke har tid til at tage på arbejde. Det er derfor vigtigt, at du tager en forventningsafstemning med din chef omkring din arbejdstid i eksamensperioderne – og det skal være i god tid.

Husk derfor at;

  • Melde ud, så snart du kender dine eksamensdatoer, så du i samråd med din leder kan planlægge en vagtplan, som både tager højde for virksomhedens drift og din læseplan.
  • Få skrevet fleksibilitet under eksamen i din kontrakt, så du også er sikret fremadrettet, hvis du fx får en ny chef som ikke kender til aftalen.

Gør du ikke det, er jeg ked af at måtte sige, at det er ris til egen røv, fordi du unægteligt kommer til at stå i situationen igen og igen, indtil du har kandidatbeviset i hånden.

sdp

Sine Dyhre-Petersen

Rådgiver

Stoppede i Djøf juli 2015. 

Jeg rådgiver inden for job og karriere, hvor ét fokus er at hjælpe studerende med at træffe kvalificerede valg for at stå stærkt som nyuddannet. Her sparrer jeg med unge djøfere om deres overvejelser og dilemmaer samt rådgiver i løn og ansættelsesforhold. Studielivet vil derfor være i fokus på min blog, hvor jeg også vil hente inspiration fra mit eget studieliv, men intet emne er på forhånd udelukket.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.