Djøf blog

Et stillingsopslag uden opgaver - hvad gør du?

Hvordan skriver du en målrettet ansøgning til en stilling, hvor arbejdsopgaverne ikke er beskrevet?

Af Maria Damm-Hansen

August måned er højsæson for generelle opslag til fuldmægtig- og konsulentstillinger i advokatfirmaer, ministerier og konsulenthuse. Stillingsopslagene er som regel kortere end andre jobopslag og indeholder sjældent konkrete beskrivelser af opgaver eller krav til ansøgerem - så hvordan laver du en målrettet ansøgning?

Uanset, hvor bredt eller kortfattet et stillingsoplag er formuleret, er det altid arbejdsgivers ønske at få en beskrivelse af, hvad du kan – naturligvis i relation til deres virkelighed. Det er derfor vigtigt at:

  • Du laver en grundig research af arbejdsstedet: Tjek deres hjemmeside, find ud af hvilke personlige og faglige kompetencer, der er fokus på, se på hvordan tonen i opslaget er.
  • Din ansøgning er målrettet: Indled med at skrive, hvorfor du søger et job hos netop dét advokatfirma. Hvad er deres særkende? Hvilke værdier fremhæver de?
  • En kort og konkret beskrivelse af, hvad du kan bidrage med. Hvordan passer du ind?

Nogle stillingsopslag rummer som regel mulighed for at søge i flere enheder – f.eks. i Justitsministeriet  er der på det samme stillingsopslag mulighed for at søge både Kriminalforsorgen og Datatilsynet. Vær opmærksom på, om der er i de enkelte styrelser og enheder er stillingsopslag.

Selvom du sandsynligvis i løbet af din karriere vil komme til at arbejde i forskellige enheder, og derfor skal vise, at du er åben for alle områder, bør du i din ansøgning angive, hvilken stilling du søger – og naturligvis begrunde det. Er du interesseret i flere, kan du prioritere dem.

Udvælgelsen kan hjælpe dig til at gøre din ansøgning målrettet og dermed relevant for modtageren – vær samtidig opmærksom på, at der i udvælgelsen af kandidater vil blive kigget på, om du vil måske senere kan passe hos f.eks. Kriminalforsorgen, selvom du begynder i Datatilsynet.

Lad dig evt. inspirere af vores eksempler på ansøgning og cv'er   

Emner:

Jobansøgning
mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.