Djøf blog

Skal - skal ikke

I løbet af dit arbejdsliv bliver du sat overfor svære dilemmaer - hvad gør du, når beslutningen skal træffes?

Af Maria Damm-Hansen

De fleste støder i løbet af deres arbejdsliv på et dilemma, hvor konsekvenserne af beslutningen ikke umiddelbart er til at gennemskue. Heldigvis indeholder Djøf-DNA'et et stærkt analysegen - de fleste djøfere ynder at gennemanalysere enhver beslutning, inden den træffes. Og når det gælder dilemmaer vedr. karrieren kan jeg kun opmuntre til at skrue op for dette gen: tænk kort- og langsigtet, find ud af, hvem din beslutning får konsekvenser for (både i 1. og 2. række), kend branchen og kend dine rettigheder og pligter.

Dilemmaer er der nok af, men dem, jeg oftest støder på, når jeg sparrer med medlemmer, er:

  • Skal jeg fortælle, at jeg er gravid – selvom jeg kun er 8 uger henne?
  • Skal jeg sige ja til jobbet, selvom jeg ved, at jeg ikke kan være der hele perioden?

Der findes ingen rigtige svar på dilemmaet – men beslutningen skal træffes på et oplyst grundlag – og dialogen indledes derfor som oftest med en gennemgang af reglerne. F.eks., hvornår er man forpligtet til at oplyse om graviditet, etc. Men det er sjældent reglerne, der er afgørende. Der kommer som regel flere andre aspekter ind over, når beslutningen skal træffes:

  • Hvordan har du landet jobbet? Er det gennem netværk, skal du overveje, om dine handlinger smitter af på den, der har formidlet kontakten og ’stået inde for dig’.
  • Er det en lille branche? hvis du gerne vil have en chance indenfor branchen senere, kan det være en god ide at lade beslutningen være op til arbejdsgiver – det øger chancen for, at døren er åben for dig senere.

Så næste gang du står overfor et dilemma, skal du naturligvis kende reglerne (ring gerne til Djøf), men overvej også konsekvensen af din beslutning på både kort og lang sigt. Tænk over, om din beslutning vil få konsekvenser i forhold til dit netværk. For nogle gange kan det godt betale sig (i hvert fald på lang sigt) at spille med åbne kort - også selvom du ikke er forpligtet ifølge reglerne.

mar

Maria Damm-Hansen

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf den 31. oktober 2014.

Jeg rådgiver dagligt et stort antal djøfere om løn, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriere. Det giver mig en klar føling med, hvad der rører sig på djøfernes arbejdsmarked.

Så læs med på min blog og bliv inspireret, overrasket eller bare klogere.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.