Djøf blog

Skab dit eget studiejob

Hvis du ikke kan finde et relevant studiejob i dit lokalområde, kan du med fordel søge uopfordret i en mindre privat virksomhed, hvor du ofte vil opleve at få et job med meget ansvar og indflydelse på dine arbejdsopgaver.

Af Sine Dyhre-Petersen

Kan du ikke finde et relevant studiejob i dit lokalområde? Så er der kun én ting at gøre, og det er at tage sagen i egen hånd. Der er nemlig et stort uopdyrket potentiale i mange af de mindre private virksomheder, som ikke har for vane at have studenteransatte, fordi de ganske enkelt ikke har fået øjnene op for det du kan tilbyde dem. Omvendt er der også mange studerende, som ikke har fået øjnene op for de mindre virksomheder og det er en skam, for her vil du ofte opleve et fladt hierarki, hvor du hurtigt får ansvar og mulighed for implementering af dine ideer.

Projekt i Aarhus – og senere i resten af landet

Selvom Aarhus er landets næststørste by, hører vi ofte at der også her er meget få relevante jobs at komme efter. Derfor har vi søsat et projekt, som har til formål at klæde dig på til at søge uopfordret. Du vil her få viden om, hvad du kan tilbyde en mindre virksomhed i form af kompetencer og konkrete arbejdsopgaver, og hvordan du helt praktisk indleder kontakten. Christian Tolstrup, som læser erhvervsøkonomi, er et godt eksempel på, at det kan betale sig at være opsøgende. Han var bl.a. en af de studerende som deltog sidst projektet kørte. Det har ført til, at han i dag har ansvaret for en mindre virksomheds markedsføring, som du kan læse mere om her. Bor du ikke i Aarhus, og kan du ikke vente indtil projektet kommer til en by nær dig, kan du finde mange gode råd til uopfordret jobsøgning i mindre private virksomheder her.

En værdifuld erfaring som gavner din karriere

Kast dig ud i det og jeg lover dig, at du får de bedste forudsætninger for at bane vejen for det første job som nyuddannet. Et relevant studiejob er uden tvivl den bedst tænkelige måde at få praktisk erfaring indenfor dit felt, og derudover vil du også blive mere afklaret, så du både finder ud af hvad du gerne vil og ikke mindst hvad du ikke vil efter studiet. Dine forestillinger om job og karriere vil ikke altid matche virkeligheden, så studiejobbet er en oplagt mulighed for at blive mere afklaret. Derudover vil du også opbygge et netværk, som både kan åbne døre for dig under studietiden, hvis du fx skal i praktik, og ikke mindst senere hen i din karriere.

Jeg vil desuden garantere dig, at du vil blive overrasket over hvor meget du selv er i stand til at opnå, ved at turde kaste dig ud i det ukendte. Og det er en god erfaring at få allerede nu under studietiden, som du uden tvivl vil få gavn af senere i din karriere, både som jobsøgende og i situationer på din kommende arbejdsplads, hvor det forventes at du kan være opsøgende i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

Vi hjælper med løn- og kontraktforhold

Hav in mente, at du altid kan kontakte os for at få alt det praktiske på plads omkring løn- og kontraktforhold. Det kan fx være, hvis din kommende arbejdsgiver ikke ved hvordan en studenterkontrakt skal se ud eller hvad du bør få i løn.

Du kan kontakte vores Studenterrådgivning for personlig rådgivning på tlf. 33 95 97 00 og djoef@djoef.dk.

sdp

Sine Dyhre-Petersen

Rådgiver

Stoppede i Djøf juli 2015. 

Jeg rådgiver inden for job og karriere, hvor ét fokus er at hjælpe studerende med at træffe kvalificerede valg for at stå stærkt som nyuddannet. Her sparrer jeg med unge djøfere om deres overvejelser og dilemmaer samt rådgiver i løn og ansættelsesforhold. Studielivet vil derfor være i fokus på min blog, hvor jeg også vil hente inspiration fra mit eget studieliv, men intet emne er på forhånd udelukket.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.