Djøf blog

OK15..... Allerede?

Forberedelserne til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område (OK15) starter allerede nu. I den kommende måneds tid vil der være fokus på at indsamle input til krav.

Af Mette Sommer

Forberedelserne starter nu!

Selvom der synes at være lang tid til 2015, så starter forberedelserne til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område (OK15) allerede nu. For om cirka et år så er forhandlingerne godt i gang. Derfor er der her i den kommende måneds tid fokus på at indsamle input til krav.

Udfordringer og muligheder

Jeg synes, at forberedelserne til overenskomstforhandlinger er en spændende proces. Der er ingen tvivl om, at det bliver udfordrende forhandlinger - det er det altid. Men overenskomstforhandlingerne i 2013 var noget særligt.  Aldrig har vi set en modpart gå så offensivt til værks med massive krav, man kunne næsten kalde det en ”noget for ingenting-strategi”. Hvad 2015 bringer, må vi vente og se, men der er ingen tvivl om, at der igen stilles krav til kreativiteten, da vi stadig ikke har sluppet alle tegn på krisetid. Derfor præsenterer Djøf medlemmerne for få og prioriterede krav. For vi ved også godt, at træerne ikke vokser ind i himlen, og at arbejdsgiversiden fortsat fokuserer på løntilbageholdenhed og på at optimere arbejdstiden. Men lad os nu se, der kan ske meget på 12 måneder, så måske der kan åbnes for nye baner at spille på.

Hvad er vigtigt for dig?

Hvad fylder for dig i din hverdag? Hvad synes du kunne været interessant at fokusere på i en tid, der stadig er påvirket af krisebevidsthed? Har du nogen kreative idéer til krav? Du har mulighed for at komme med dine input til, hvad du synes, at der er godt at fokusere på ved overenskomstforhandlingerne i 2015.

Du kan komme med dine input her:

Jeg glæder mig til at følge forberedelserne og overenskomstforhandlingerne. Og jeg vil løbende bringe aktuelle emner op. Så følg med.  

msa

Mette Sommer

Chefkonsulent

Jeg sparrer dagligt med medlemmer om deres arbejdsliv og karriere. Det er alt fra løn og ansættelsesvilkår til karriereovervejelser. Jeg har derfor bred erfaring med de udfordringer og muligheder, der er på arbejdsmarkedet og ved, hvad der rører sig af aktuelle emner.

Jeg vil løbende bringe nogle af disse emner op. Håber, at du er nysgerrig på at læse med.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.