Djøf blog

Syg af bekymring?

Kan man egentlig blive opsagt, når man er sygemeldt?

Af Mette Sommer

Her den anden dag talte jeg med et medlem, som var sygemeldt og som var bange for at blive opsagt. Det er desværre en bekymring, som jeg hører fra tid til anden fra medlemmer. Og det følges ofte af spørgsmålet ”Kan jeg egentlig blive opsagt, når jeg er sygemeldt?”

Fakta er, at selvom du har ret til at være fraværende fra dit arbejde på grund af sygdom, så kan din arbejdsgiver godt opsige dig på grund af sygdom. Du kan både blive opsagt, mens du er sygemeldt, men også efter en sygemeldingsperiode. Men opsigelsen skal dog være sagligt begrundet.

Nogle privatansattes kontrakt indeholder en 120-dages regel om sygdom. Det betyder, at arbejdsgiver har ret til at opsige dig med en måneds varsel, hvis du har været syg i 120 dage inden for 12 sammenhængende måneder. Det gælder, uanset hvor længe, du har været ansat. Opsigelsen skal komme umiddelbart efter, at du har haft din 120. sygedag. Der findes ingen 120-dages regel for offentligt ansatte.

Så svaret er ”Ja”, du kan godt blive opsagt, hvis det er sagligt begrundet.

Når jeg spørger ind til folks arbejdssituation, viser det sig dog også ofte, at bekymringerne er ubegrundede og mere hviler i pligtopfyldenhed og dårlig samvittighed over at opgaverne ikke bliver løst, fordi man er syg. Men det er en helt anden snak.

Du kan i øvrigt læse nærmere om reglerne ved sygdom her.

msa

Mette Sommer

Chefkonsulent

Jeg sparrer dagligt med medlemmer om deres arbejdsliv og karriere. Det er alt fra løn og ansættelsesvilkår til karriereovervejelser. Jeg har derfor bred erfaring med de udfordringer og muligheder, der er på arbejdsmarkedet og ved, hvad der rører sig af aktuelle emner.

Jeg vil løbende bringe nogle af disse emner op. Håber, at du er nysgerrig på at læse med.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.