Djøf blog

Er du Danmarks næste TOP-model?

Arbejder du løbende med din indre TOP-model og øver dig i at formidle den. Så tror jeg du kan spotte muligheder, du ikke før havde set samtidig med, at du følger din passion i dit arbejdsliv. Både som jobsøgende eller hvis du er i job.

Af Thomas Kantsø

Forleden overhørte jeg en paneldebat på Københavns universitet hvor, flere erfarne djøfere svarede på spørgsmål fra nyuddannede.  Et af de svar, der kom fra panelet, er stadig dugfrisk i min erindring og noget, som jeg har viderefortalt til mange medlemmer siden.

En nyuddannet kandidat spurte panelet: ”Hvad ville I have gjort anderledes i dag, hvis I sad i vores situation lige nu?”

 – Hele panelet fik nu mulighed for på skift af svare.

Svaret var næsten entydigt fra alle deltagere i panelet: ”At de ville ønske de tidligere havde fulgt deres passion og interesser, da det har vist sig, at det ofte er det, der driver dem i deres karriere”

Passion

Det er bestemt ikke første gang, at jeg hører, at det er vores passion, for det vi laver, der gør, at vi løber den ekstra mil i vores job, at vi performer og i store træk trives i vores arbejdsliv. Fra mine samtaler med djøferne, som ofte handler om at være i flow i arbejdslivet, genkender jeg den evige jagt efter passionen. Det er nemlig meget normalt, uanset hvor man er i sin karriere, at passionen kan forsvinde ud af syne. Det store spørgsmål er så, hvordan man genfinder sin passion?

 Jeg vil i denne blog prøve at svare på, hvordan man kan arbejde med og dyrke sin passion.

Organisation

En stor del af mit arbejde består i at rådgive om, hvad der er muligt for djøferne på dagens arbejdsmarked. Vi prøver derfor altid i Djøf at kombinere passion med det realistiske. Det er simpelthen dårlig rådgivning at sige, at du sagtens kan vælge og vrage og bare skal følge din passion, når du søger job eller skifter job. Til gengæld kan du løbende arbejde med din passion, og hvis du er i job, kan du arbejde med din passion i din organisation. Undersøg, hvad der er af muligheder og spændende arbejdsopgaver på din arbejdsplads, og find dit mod til at byde ind på dem.

Talent

Passion skal naturligvis matches med, hvad du egentlig kan og hvad du er dygtig til. Altså det, som ofte bliver kaldt for dit talent. At sige man har et talent, lyder sjældent godt i en dansk kontekst. Men oversættes talent til engelsk, så er det naturligt at tale om dit talent. I mange stillingsopslag på engelsk står der: ”The right candidate must possess a talent for..”  At bruge ordet talent på engelsk falder langt mere naturligt end på dansk.

Jeg mener, at man sagtens kan tale om en djøfers talent på dansk. Det er spændende at høre om andres talenter. Arbejdsgivere efterspørger, at djøferne bliver tydeligere, når de fortæller, hvad man egentlig kan bruge dem til. Derudover bliver djøferne bedt om at tage stilling til og italesætte deres talent i forbindelse med de årlige MUS samtaler.

Hvis du kombinerer Talent, Organisation og Passion, så du T-O-P modellen.  En for mig rigtig god model. Desværre har jeg ikke selv fundet på den, men jeg bruger den ofte, når jeg taler kompetenceafklaring og udvikling med djøfere, der har svært ved at finde passionen og drivkraften i deres arbejde.

Hvordan arbejder du så med at finde og dyrke din passion?

Det kan blandt andet gøres ved at tage afsæt i  TOP-modellen.

1. T for Talent - dine nuværende og potentielle kompetencer.

2. P for passion – dine interesser, holdninger og motivationsfaktorer

3. O for organisation – overensstemmelse med virksomhedens strategi, kernekompetencer, mål og værdier.

Det er i det felt hvor dine og organisationens interesser overlapper, at mulighederne for personlig og faglig udvikling ligger.

Vær realistisk

Jeg vil altid mene, at det er passionen, der driver værket. Uanset hvordan markedet ser ud, så er vi en rigtig god udgave af os selv, hvis vi brænder for det, vi laver eller gerne vil lave.

Mit råd er, at vi iklæder os kombinationen af realistiske forventninger og passion, da vi stadig er i en tid, hvor arbejdsmarkedet er presset, og mange oplever at søge mange stillinger, før de får et job.

I Djøf prøver vi hele tiden at se nye og realistiske muligheder. Her vil jeg gerne slå et slag for karrieremuligheder i virksomheder med knap så mange medarbejdere. Netop her er der mulighed for stor udvikling, da man ofte kommer tæt på både strategi og ledelsen, samt får mulighed for at arbejde med opgaver, du ikke før har prøvet, men som du sikkert kan løse, fordi du er djøfer. Kig evt. på Børsens www.top1000.dk for at finde frem til virksomheder. Her er også et godt afsnit, hvor alle gazelle virksomheder er listet.

Arbejder du løbende med din indre TOP-model og øver dig i at formidle den. Så tror jeg du kan spotte muligheder, du ikke før havde set samtidig med, at du følger din passion. 

tka

Thomas Kantsø

Chefkonsulent

Jeg blogger om DIT arbejdsliv. Om rekruttering af djøfere fra dimittend til topleder, karriereudvikling, kompetenceafklaring, trivsel og tendenser – med fokus på det, der virker. Det gør mig glad at hjælpe andre til at navigere og opnå succes i deres karriere. Jeg tror på værdien af et godt personligt brand og underviser til dagligt i sociale medier.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Lars Tøttrup

Der er meget rigtigt i betragtningerne om TOP-modellen. Men man skal ikke falde i den grøft at være alt for kræsen i valget af sit første job. Man kan alligevel aldrig få vished for den perfekte match. I løbet af karrieren må man være villig til at agere, hvis 'jakkesættet strammer', og man ikke har mulighed for at udfolde sit potentiale i jobbet.
Tidligt i min egen karriere var jeg alt for fokuseret på prestige og ville være leder. Det er helt forkert tænkt. Hvem som helst kan blive chef, men leder er kun den, der er i stand til at inspirere andre.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Mikael

Ideen om passion er meget sød, men det forekommer mig at passion i dag bliver brugt primært i fine kredse, som et højrøvet akademisk facade selvrealiseringsprojekt, hvor man har mere travlt med at rende rund og fortælle alle hvor meget man brænder for det, "se jeg er en (selv)realiseret succes", i jagten på de fine opgaver, end rent faktisk at have travlt med at passe sit arbejde og bestille noget, også når det ikke er sjov og spas, gør ondt og kræver benarbejde.

Findes der nogen dokumenteret videnskabelig effekt mellem passion og performance?
Findes der bedre alternativer!

Det er dumt når naive og inkompetente HR folk, i mangel af bedre, udelukkende leder efter "passion" og råt æder ideen om at brænde for det.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Charlotte Ditløv

Hej Thomas, interessant tema om den nødvendige passion i arbejdslivet og jeg er sådan set enig, hvis jeg må understrege på det kraftigste, at der "skal spises brød til" !
Som jobsøgende er der et naturligt fokus på 'den forskel jeg kan gøre'/ 'det uundværlige, jeg kan tilbyde en ny arbejdsplads' - men man skal nok ikke have været ansat særligt længe nogen steder, før det i stedet kommer til at handle om den gode work/life-balance; at tøjle netop den samme passion, så ikke lidenskaben for arbejdet kommer til at fylde for meget - se også http://www.personaleweb.dk/diagnose-du-skal-nyde-dit-arbejde

Personligt valgte jeg i sin tid studie 100% 'med hjertet' - og var som dimmittend og arbejdsløs i alt for lang tid virkelig bitter over, at der ikke var nogle af de hippier, som i sin tid sagde "vælg studie med hjertet" til mig, ikke også havde haft lidt mere realistisk fornemmelse for arbejdsmarkedet og anbefalet mig et knapt så brødløst fag...
Idag møder jeg dog ofte kolleger som udtrykker, at de ville ønske at de havde valgt fag lidt anderledes som helt unge og valgt noget, der var "lidt mere som mit"..
Tjaa, måske er græsset altid grønnere hos naboen, jeg ved det ikke, jeg ved bare, at spørgsmålet om passion for mig at se ofte er et tveægget sværd og MEGET lettere sagt end gjort... Men det er måske meget let for mig at sige, et evigt passioneret menneske som jeg er - på godt og ondt...
For når vi brænder for noget, så risikerer vi jo også både at brænde op, at brænde ud og at sætte ild til andre... ;-)

Mikael

Ja, jeg synes det er vigtigt at være opmærksom på at en organisation ikke nødvendigvis kun har behov for det passioneret menneske, hvordan man nu definere det, men også ser mulighederne i andre personligheder -på godt og ondt.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.