Djøf blog

Hjælp til kaffemøder og blind dates

Mange taler om brug af kaffemøder i jobjagten. Men hvad er det egentlig? Hvem inviterer du? Hvad skal du være opmærksom på og hvordan afslutter du mødet?

Af Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Kaffemødet handler om muligheder og at blive klogere gennem andre. Det er et møde mellem to professionelle mennesker, der har sat sig for at undersøge, om de kan hjælpe hinanden. Resultatet er ikke givet på forhånd og på den måde er mødet en lotteriseddel. En professionel blind date - hvor det er op til dig, som inviterer at sætte ord og retning på den mulige gevinst.

Når du er på jobjagt er kaffemødet et vigtigt redskab. Det er næppe her, du får jobbet, men det er her du får de oplysninger, den inspiration og de kontakter som bringer dig videre.

Hvem inviterer du?

Dem du inviterer, kender du sjældent godt. Det afgørende er, at der er et fælles udgangspunkt, en fælles relation, en god fælles oplevelse eller noget helt andet. Det ”fælles” skal bringes i spil for at få en aftale i hus.

På jobjagten vil du ofte have mere brug for kontakten end omvendt. Det kan derfor være en god ide at tone rent flag fra start af og bede om konkret hjælp til den opgave, du har sat dig for at løse. Sæt f.eks. fokus på at kontakten har en særlig kompetence, du ønsker at konsultere. Det kan være: Særlig viden om en branche, en funktion eller en virksomhed.

At bede om hjælp er ikke let. Du kan føle dig påtrængende, og frygten for en afvisning kan være lammende. Men tænk på at rigtig mange kompetente mennesker har været jobsøgende indenfor de seneste år og alle kender familie eller venner, der er eller har været ledige.

Gevinsten for den du kontakter er, at kunne hjælpe et andet menneske på vej. For mange vil det være en tilstrækkelig bevæggrund til at mødes.

Personlig kaffe

Start med telefonen og gør det personligt. Indled f.eks. med ”Jeg ringer til dig, fordi jeg har brug for din hjælp til …”.  Fortæl hvordan du har fundet frem kontakten, og hvad du kunne tænke dig at tale om. Vær tydelig om rammen og hvad dine forventninger er til mødet. Spørg, om din kontakt har en halv time til en kop kaffe. Gør det kort og konkret. Foreslå eks. en cafe med god kaffe tæt på kontaktens arbejdsplads. Tilslut bekræft aftalen og forventningerne på en mail.

Lyt langt mere end du taler

Tænk samtalen til mødet igennem som et interview, hvor du er mødelederen. Forbered dig godt – så godt at du kan ekstemporere og følge din intuition, når du får impulsen. Hav styr på tiden. Tænk som en journalist. Din opgave er at afdække dit valgte spørgsmål i detaljen. At undersøge hvilken viden, erfaringer og fantastiske historier din kontakt rummer.

Spørg til hvad historien om kontaktens eget netværk og job er? Søg at forstå hvad forretningsmodelen går ud på, hvor styrker, ressourcer og svagheder ligger i virksomheden. Hvem konkurrenterne er og hvad virksomheden har i pipeline? Vær positiv. Stil gode HV-spørgsmål, der lægger op til at tale. Lyt langt mere end du taler.

Demonstrer under mødet din faglige viden og hvilke styrker og kompetencer du er i besiddelse af gennem spørgsmål. Undgå enetalerne om dine egne fortræffeligheder, men brug chancen når du bliver spurgt direkte.

Afslut mødet

Når I nærmer jer slutningen på den halve time, begynder du at runde af. Spørg om kontakten kender andre i sit netværk, som kunne være relevante for dig at møde. Følg evt. op med skriftligt materiale, efterfølgende tanker og hvad du har fået ud af samtalen.

Lær af kaffemødet

Del dine erfaringer fra kaffemøder med andre jobjægere. Det kan f.eks. ske i et jobjagtsnetværk. Fra et medlem i et af Djøfs jobjagtnetværk fik jeg denne historie:

Jeg har haft 1 netværksmøde med en "fremmed" i en virksomhed udenfor "min" branche, jeg gerne ville ansættes i, og som en i mit netværk fik foranlediget. Det var (for mig) en grænseoverskridende men MEGET positiv oplevelse. Grænseoverskridende fordi rammer og forventninger ikke var defineret - så det har jeg lært for fremtiden. Det værdifulde var, at jeg fik indblik i og forståelse af virksomheden".

PS. Du kan se en liste med aktuelle jobjagtsnetværk her

Hvad er dine erfaringer med at bruge ”professionelle blind dates” i jobjagten?

cal

Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Chefkonsulent

Er ledelses- og netværkskonsulent. Faciliterer leder- og topledernetværk samt workshops. Har passion for gode spørgsmål og samtaler om ledelse i bevægelse, det personlige lederskab og virksomheden som et løst koblet system af formål og relationer i en digital tid.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Thomas

Jeg har kun haft gode erfaringer med "professionelle blind dates" og et har også ført til job. Andre har givet mig en bedre afklaring på mine kompetencer og hvad det er jeg egentlig gerne vil fokusere på i et job. Kan kun anbefale at folk hopper ud i det :)


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Eske Asbjørn Daniel

….Og mange djøfere stiller allerede op for at dele viden og erfaringer på kaffemøder: F.eks. er der for tiden over 80 ledere der har meldt sig til at deltage i kaffemøder med andre djøfere, der enten overvejer ledelse eller er nye i lederrollen.

Se mere her:
https://www.djoef.dk/r-aa-dgivning/netv-ae-rk-og-mentor/mentor/ordning.aspx?titleId=P%25c3%25a5%2bvej%2bmod%2bledelse

https://www.djoef.dk/r-aa-dgivning/netv-ae-rk-og-mentor/mentor/ordning.aspx?titleId=kaffemoede%2bfor%2bnye%2bledere


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.