Djøf blog

Ny chef

Gode råd til, hvordan du tackler det at få en ny leder bedst muligt

Af Tom Hedegaard

… men så fik vi ny chef.

Jeg hører den gang på gang. Rigtig mange samtaler om dårligt psykisk arbejdsmiljø starter med det faktum, at medlemmet, jeg taler med, har fået ny leder.

Det er for mange det mest udfordrende tidspunkt i arbejdslivet. Det skaber usikkerhed, og risikoen for at komme skævt ind på hinanden er stor. Især fordi der ofte sker mange forandringer. Ikke alle trives lige godt med forandringer.  

Måske har du haft et rigtig tæt og trygt forhold til din tidligere leder, og i en sådan situation er du måske skeptisk over for den nye leder. En ting er dog sikker. Hvis indstillingen er negativ til at begynde med, så er det blot endnu mere vanskeligt at få skabt en god relation.

Her er et par råd til, hvordan du kan gribe det an på en fornuftig måde:

  • Mærk efter. Har du en åben og positiv tilgang til det at få en ny leder. Hvis ikke, så overvej, hvad der gør, at du er skeptisk. Hvis du ikke har et fornuftigt svar på dette, så er der ingen rationel grund til ikke at være både åben og positiv.
  • Tænk positivt om forandringen. En ny leder betyder altid forandring. Så vær indstillet på, at der skal ske forandringer, og vis, at du er forandringsparat.
  • Start med at opbygge relationen. Få aftalt et møde med den nye leder, hvis det ikke allerede er planlagt.
  • Få styr på kommunikationen. Hvad kunne du godt tænke dig at spørge din nye leder om. Er det arbejdsopgaver her og nu, som skal tages stilling til. Hvordan, og hvor meget forventer din nye leder at blive informeret løbende. Foretrækker vedkommende, at I afholder opdateringsmøder, eller er det fint med en opsamlingsmail i ny og næ. Dette er blot eksempler på spørgsmål, som kan spare dig, og din leder, en masse tid og frustration blot ved at få styr på, hvordan i kommunikerer. Kommunikation er og bliver et nøgleord i denne sammenhæng.
  • Den første tid er afgørende. Så er der et tidspunkt, hvor det strategisk kan svare sig at give den en ekstra skalle, så er det nu.
  • Smør ikke for tykt på. Som før nævnt bør du være åben og positiv i din tilgang til den nye leder, men det kan også blive for meget.

Er du kommet skævt ind på din nye leder, kan du bruge ovenstående råd til at forsøge at forbedre arbejdsforholdet. Det er aldrig for sent at pleje relationen, og derigennem skabe bedre arbejdsforhold for dig selv.

Læs også vores gode råd til konflikthåndtering og samarbejde, og læs også om, hvordan man skaber gode forandringer.

the

Tom Hedegaard

Chefkonsulent

Lad os dele vores viden og erfaring. Jeg starter ud, da jeg i mit daglige arbejde er i kontakt med mange djøfere. Det giver mig forudsætningerne for at bidrage med mine perspektiver – og jeg vil gøre det i en fri tone.

Mit håb er, at du som læser er frisk på at gå i dialog.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.