Djøf blog

Djøfer i smøregraven

Hvordan og hvor kan man søge job uden konkurrence?

Af Michael Gravenhorst Grimm

Hvordan og hvor kan man søge job uden konkurrence?

Scenen er Teknisk Skole i Holstebro. Lokalerne er oplyst af neonrør og arbejdslamper og Stenhøj lifte og fileborde kæmper om pladsen. Det summer af liv mellem messestandene med værktøj, håndtering af spildolie, salg af dæk, præsentation af additiver og fremvisning af bilmåtter mm.

Vi er til CAD (Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark) messe, som er en landsdækkende turné til tekniske skoler, hvor målgruppen er autoværksteder. CAD har samlet en lang række af leverandørerne til værkstederne, der er mødt op for at få inspiration og gøre en god handel.

Djøf er inviteret til at deltage i messerne af CAD. Djøfs stand er strategisk placeret ved kaffeudleveringen og fadene med småkager. Vi er 2 på standen – en ansat i Djøf og en jobsøgende jurist. Vores rollup er på plads med udsagnet ”Vi skaber overskud”, vi har materialerne klar om hvad en djøfer kan skabe af resultater, cases ligger parat med de gode overskudshistorier og information om studenterjobs og videnpilotordningen er lige ved hånden.

Vores mission er klar: find ud af om, hvordan og hvor man kan få job i autobranchen. Samt at få autoværkstederne til at se hvad en djøfer kan gøre af forskel i deres virksomhed.

Lokalerne bliver langsom fyldt op med mennesker der går rundt og besøger standene. Vi er aktive i vores kontakt med deltagerne og spørger ind til deres virksomheder og hvad de har af udfordringer i deres hverdag.

De fleste deltagere kommer fra mindre værksteder, men der er også større værksteder med 15-20 medarbejdere.  Alle var meget interesserede i hvad Djøf var, hvad vi lavede på CAD messen og ikke mindst hvad vi kunne tilbyde. Deres udfordring er de samme som de fleste små og mellemstore virksomheder. F.eks. at lederen af virksomheden ikke har overskud til nye tiltag fordi de administrative opgaver fylder for meget, optimering af processer (LEAN) har de svært ved, økonomistyringen kunne være bedre, markedsføring har de ingen erfaring med, fastholdelse af kunder er ikke systematisk, løbende vurdering af leverandøraftaler har de ikke på plads mm. Med andre ord de opgaver, som mange djøfere er uddannet til at varetage eller forholdsvist hurtigt kan sætte sig ind i.

Men udover de deltagende værksteder var der jo alle de andre udstillere, som for fleres vedkommende var større virksomheder. Dem besøgte vi og fik her flere leads til jobs, videnpilotstillinger, studiejobs mm.

Resultatet blev at:

  • Der er jobs i autobranchen, men det kræver værksteder af en vis størrelse. Typisk i enheder med over 15 ansatte.
  • Leverandørerne til autobranchen er ofte større enheder med flere muligheder for ansættelse af en djøfer
  • Hverken værksteder eller leverandører har tradition for at ansætte djøfere
  • Det giver god mening at deltage i messer som jobsøger, forudsat man laver sin research på branchen og virksomhedsstørrelsen inden
  • Messerne kan bruges til aktiv vidensopsamling og som afsæt for en tættere dialog med virksomhederne
  • Som jobsøger er det en god måde at træne ift. opsøgende kontakt
  • Hovedparten af værksteder og virksomheder var meget positive i forhold til at Djøf og ikke mindst at en jobsøgende var til stede på standen
  • De forstod budskabet og kunne se fordelene ved at ansætte en medarbejder til at håndterer de arbejdsområder, hvor de ikke har de fornødne kompetencer
  • Flere af virksomheder vil gerne dele en djøfer da de ikke er store nok til en fuldtidsstilling

Og hvor mange jobsøgende djøfere mødte vi til CAD messerne?

Det korte svar er: Ingen

 

Med andre ord er der stort set ingen konkurrence om at positionere sig som potentiel ny medarbejder, når man går på messe..

 

Stilhed før stormen i Djøf pitten - Christian Møller Fløe, jobsøgnede jurist holder skansen.

 

Stilhed før stormen i Djøf pitten - Christian Møller Fløe, jobsøgende jurist er klar til at forklare hvordan han kan skabe overskud i virksomhederne.

 

 

 
mgg

Michael Gravenhorst Grimm

Konsulent

Stoppede i Djøf juni 2018

 

Jeg blogger om, hvordan du som jobsøger kan trænge igennem hos virksomhederne. Jeg har rådgivet mange jobsøgere og har selv været der – jeg kender de mange krav, forhindringer, op- og nedture samt udfordringer, man står over for.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Bo Hutzen, cand.scient.pol

Hej. Det var dejlig læsning. Selv var jeg meget interesseret i som jobsøgende at deltage, men nyheden kom pr. mail 6/3 og jeg så den for sent, da tilmeldingsfristen var den 8/3 ! Håber på lignende arrangementer i bilbranchen. Er der etableret kontaktperson hos CAD eller lignende, som jeg kan kontakte?

Michael Grimm

Tak skal du have Bo. Jeg finder lige kontaktpersonen og vender tilbage til dig.
I øvrigt nævnte nogle af de personer vi talte med at FTZ (førende leverandør af autodele) afholder store messer, hvor også mange af de store værksteder/bilforhandlere deltager. Måske du skulle undersøge om du kunne komme ind der.
Allerede i maj er der arrangement i Aarhus - tjek her: http://ftz.dk/Events/Roadshow_Aarhus

Bo Hutzen

Hej Michael. Tak for svar. Jeg har hørt fra kontaktpersonen, og det glæder mig meget. Jeg vil prøve FTZ, om jeg kan deltage der. Tak for linket. Mvh. Bo


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Michael Grimm

held og lykke med din kontakt til FTZ:)
Hilsen
Michael


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Karsten Poul Jakobsen, Cand.scient.pol.

Godt intitiativ af Djøf! Ingen tvivl om, at der er masser af arbejdspladser, der kunne få stor værdi af, at ansætte en person med en akademisk uddannelse. Personligt ville jeg finde det særdeles interessant, at skabe min egen stilling i en virksomhed, der ikke er vant til Djøf' ere.

Vi kan læse ovenfor, at der er masser af gode muligheder og åbninger, også i autobranchen. For et par år tilbage, havde jeg selv henvendt mig til en større autoforhandler i Næstved, der var meget interesseret i, at jeg udførte en række administrative opgaver for ham, herunder omkring fastholdelses af kunder, kontakt til myndigheder, markedsføringskampagner, effektivisering af virksomhedens forretningsgange, med meget mere. Ingen opgave var for stor eller for lille, var vi begge enige om. Men da vi nåede til lønnen, kunne han tilbyde 22.0000, uden pension. Der var ingen forhandling. Da jeg fortalte ham, at jeg selvfølgelig var åben for forhandling, men at 22.000 simpelthen var for lidt, både i forhold til opgaverns karakter, mit uddannelsesniveau og min erfaring, og set i forhold til, at jeg skulle frem og tilbage mellem Næstved og København hver dag (= store udgifter til transport), kunne han godt forstå dette, men han mente alligevel ikke, at han ville betale mere. Jeg sagde pænt nej tak, og vi gik hver til sit - hver en erfaring rigere.
Min pointe med ovenstående er blot den, at ja, der kan være masser af muligheder på atypiske arbejdspladser, og også rigtig spændende arbejdsopgaver (synes jeg!), men vi skal sørme være forberedte på, at den type arbejdsgiver simpelthen ikke aner, hvad vel-uddannet og erfaren arbejdskraft koster. Ikke at jeg nogensinde ville kræve toplønninger, men tingene skal jo hænge sammen, også for jotageren. Når Djøf tager på messer som beskrevet i artiklen ovenfor, så skal Djøf også fortælle arbejdsgiverne om et realistisk lønniveau, så det ikke kommer som en alt for stor overraskelse for arbejdsgiverne, at velkvalificeret og erfaren arbejdskraft, der kan skabe endnu større værdi for deres virksomheder, koster derefter! Så er vi alle meget bedre forberedte og indstillede på en ligeværdig forhandling, når det gælder et konkret job i en ny og spændende virksomhed.

Takfor en interessant og vedkommende artikel

Michael Grimm

Hej Karsten
Tak for dit svar og indspark. Det er korrekt at lønnen ofte er et issue ifb. med jobsøgning i de mindre virksomheder. Men her kan man som jobsøger bruge nogle kunstgreb for at imødekomme modstanden mod lønniveauet. Man kan f.eks. tilbyde sig i løntilskud eller som videnpilot. Især videnpilotordningen er ganske optimal, idet man som jobsøger bliver ansat på ordinære vilkår. Dermed "trækker man timer" på sit dagpengekort. Ved en ansættelse på 1 år har man dermed opsparet de 1924 timer, som giver 2 års fornyet dagpengeret. I det, op til et år, som videnpilotprojektet løber er det så op til en selv at gøre sig uundværlig og så værdifuld at man har en god case ift. lønforhandlingen. I dit tilfælde kunne du have fået 34.500,- hvilket er lidt mere spiseligt. Tjek evt.: www.videnpilot.dk
Endvidere kan man jo i sin forhandling om lønnen gøre opmærksom på alle de fordele der er ved at ansætte (især den første) akademiker. Her har Håndværksrådet/CBS lavet en undersøgelse der viser at, den første ansatte akademiker giver en bundlinjevækst på 940.000,- pr. år.
Endvidere er der så alle de andre fordele ved at ansætte en akademiker: bedre overlevelse i krisetider, højere grad af innovationsevne, flere kunder aka mere salg, mere professionel markedsføring samt ansættelse af ca. 3 flere medarbejdere i andre funktioner.
Kun ca. 20% af de små og mellemstore virksomheder har akademikere ansat og det estimeres at der er et potentiale på ca. 7.000 akademiske ansættelser. Således er det samlede potentiale (akademikere og medarbejdere i andre funktioner) på over 30.000 medarbejdere.
Tjek evt. disse links:
www.djoef.dk/vaekst
http://ida.dk/sites/prod.ida.dk/files/H%C3%B8jtuddannede%20styrker_1.pdf
http://fivu.dk/publikationer/2011/filer-2011/innovationdanmark-net.pdf

Med venlig hilsen
Michael Grimm, Djøf


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Frederick Kierulff

Jeg har før haft berøring med autobranchen hos et lastvognsværksted og en bilimportør, så jeg har altid gerne ville tilbage til autobranchen efter endt uddannelse. Som jurist og med speciale i forhandling og erfaring fra autobranchen er mit nuværende job den perfekte blanding af mine personlig interesser og erhvervserfaringer. Jeg repræsentere tre store forsikringsselskaber og årligt omkring 25.000 autoskader, som jeg skal fordele på et netværk af 65 fordelsværksteder i hele landet. Jeg etablere og vedligeholder indkøbsaftaler med værksteder og bruger min hverdag på at besøge og forhandle prisaftaler med mange værksteder. Jeg er en af de få DJØF'ere i autobranchen, hvilket giver mig mange fordele og ulemper, men jeg kan kun anbefale DJØF'ere også at interesser sig for branchen. Der er et stort potentiale for udvikling og hårdt brug for højtuddannede.

Bo Hutzen

Det er meget interessant og givende læsning. Tak til Karsten og Frederik. Og tak til dig Michael. Linket fra ida.dk ... virker dog ikke. Mvh. Bo

Michael Grimm

Hej Bo
Vi prøver lige med linket igen...
http://ida.dk/sites/prod.ida.dk/files/H%C3%B8jtuddannede%20styrker_1.pdf
Hvis linket ikke virker så kopier hele adressen.

Hilsen
Michael Grimm, Djøf


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Michael Grimm

Hej Frederick
Tak for din kommentar.
Og ja der kan kun opfordres til at søge alternative brancher når man er jobsøgende.
Lige et spørgsmål: Hvilke ulemper har du oplevet og hvordan har du tacklet dem?

Hilsen
Michael Grimm, Djøf


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.