Djøf blog

Det er ét forkert uddannelsesvalg

Der er gevinst på alle uddannelseshylder. Det er en helt masse rigtige uddannelsesvalg, men kun ét forkert, og det er ikke at vælge en uddannelse.

Af Wenche Marit Quist

Godt, jeg ikke er 20 år længere! Jeg ville givetvis blive ramt af stress, udbrændthed og angst for at træffe en masse forkerte valg…

For hold da op, hvor skal man meget, når man står der i begyndelsen af det der karriereliv: Man skal se sin fremtid for sig og fremdyrke netværk, pleje sit indre og ydre og ikke mindst træde ind i voksenlivet på den helt rigtige måde. Og i disse tider, hvor politikerne kappes om at understrege, hvor vigtigt det er at få en uddannelse, skal man ikke mindst vælge den helt rigtige universitetsuddannelse. Dvs. den, som arbejdsgiverne vil headhunte en pga. om 5-6 år. Den, hvor man kan holde modet oppe og interessen i hævd til alle forelæsningerne. Og ikke mindst den, som man kan leve af og leve godt med i et meget langt arbejdsliv.

Jeg iler derfor med nogle beroligende ord: Det er nemlig en helt masse rigtige uddannelsesvalg, men kun ét forkert, og det er ikke at vælge en uddannelse.  Det rigtige valg kan derimod gå i mange retninger, for der er kort sagt gevinst på alle uddannelseshylder. Djøf har fået forskere på CBS til at undersøge, hvad uddannelse egentlig er værd – for dig, for din arbejdsgiver og for samfundet. Og svaret er, at alle lange videregående uddannelser fører til mere løn til dig og større produktivitet hos din kommende arbejdsgiver.  At svaret så også er, at det altid er de samfundsvidenskabelige kandidater, der skaber de største gevinster, er vi i Djøf da egentlig ikke så overraskede over.

wmq

Wenche Marit Quist

Forsknings- og uddannelsespolitisk chef

Undervisningskvalitet, forskningsmidler og uddannelsesfinansiering er nogle af de centrale emner i mit arbejde for bedre vilkår for samfundsvidenskabelig uddannelse og forskning. Så læs med her, hvis du gerne vil vide noget om de rammer, de studerende og forskerne på universiteterne uddannes og arbejder under – og hvordan Djøf prøver at præge udviklingen i den rigtige retning.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.