]]>

Djøf blog

Sociale medier – go/no-go?

Facebook og andre sociale medier spiller en stor rolle i de flestes hverdag, men hvad må du, når du er på arbejde?

Af René Óli Rasmussen

Har du tænkt over, om du må tjekke din Facebook, LinkedIn, osv. i arbejdstiden? Det er en vane for mange at tjekke Facebook i arbejdstiden. Du kender det godt – du har behov for at koble fra i 5 min. Men har du egentlig lov til det?

Det er faktisk sådan, at der ikke findes generelle regler for medarbejderens brug af sociale medier. Er brugen ikke reguleret i din ansættelseskontrakt eller personalehåndbog, falder man derfor tilbage på almindelige ansættelsesretlige grundsætninger. Heraf fremgår det, at din arbejdsgiver har krav på, at du udnytter arbejdstiden effektivt. Overdreven brug af f.eks. Facebook kan derfor være problematisk, hvis brugen har en negativ påvirkning af din arbejdsindsats. Kan du udføre dine arbejdsopgaver inden for den fastsatte tid/ramme er der intet problem i, at du ’facebooker’. Husk dog, at hvis din arbejdsgiver har regler som forbyder brugen af sociale medier i arbejdstiden, vil du ved overtrædelse i værste tilfælde kunne opsiges eller i meget grove tilfælde bortvises.

Langt de fleste problemer i brugen af sociale medier er dog ikke, om du benytter dem i arbejdstiden, men hvad du deler på mediet. Når du er ansat, har du en loyalitetsforpligtigelse over for din arbejdsgiver. Loyalitetsforpligtigelsen betyder, at du skal beskytte din arbejdsgivers omdømme – og en statusopdatering efter en dårlig dag på jobbet kan meget hurtigt bringe dig på kant med dette. 

Du skal nemlig huske, at opdateringer spredes ud til en bred kreds af modtagere – mange er ’venner’ med chefen, kollegaer, kunder og samarbejdspartnere, der alle får kendskab til din kritiske udtalelse. Der er derfor efterhånden en del sager, hvor medarbejderen er blevet opsagt og i værste tilfælde bortvist på grund af kritiske udtalelser om arbejdspladsen og/eller deres chefer. Derfor er det en god idé, at du tænker dig om, inden du poster – og for at være på den sikre side så lad være med at poste noget, som du ikke vil kunne sige til din arbejdsgiver ansigt til ansigt.  

Gode råd til sociale medier:

  • Undersøg, om I har en personalepolitik om sociale medier i arbejdstiden.
  • Vær opmærksom på, hvem der har adgang til din profil.
  • Tænk dig om, inden du skriver en statusopdatering og undgå personlige eller nedsættende kommentarer.
  • Husk, at det ikke kun er udtalelser om dit arbejde, der kan bringe dig i konflikt med loyalitetsforpligtigelsen. Nedsættende kommentarer om befolkningsgrupper, seksualitet m.m. kan også være i strid med virksomhedens decorum krav.
rra

René Óli Rasmussen

Chefkonsulent

Jeg blogger her om min hverdag i Djøf. En hverdag hvor jeg forhandler med arbejdsgivere, rådgiver medlemmer om ansættelsesvilkår og underviser i lønforhandling. Omdrejningspunktet er dit arbejdsliv, og bloggen er mit indspark til at sende nogle gode råd videre.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

K.O

Må en arbejdsgiver godt holde øje med hvor meget jeg går på Facebook?

René Rasmussen


Kære K.O.

Tak for dit spørgsmål.

Din arbejdsgiverens må gerne registre dine hjemmesidebesøg. Dette er ikke i strid med persondataloven. Registeringen kan gennemføres uden samtykke fra dig.

Det er dog en udtrykkelig og ufravigelig betingelse, at du på forhånd - på en klar og utvetydig måde - er informeret om at kontrollen finder sted, og at den vil blive gennemset som led i en kontrol ved mistanke om brug af internet i strid med virksomhedens retningslinjer herom.

Er du derfor ikke gjort opmærksom herpå, kan din arbejdsgiver umiddelbart ikke registrer dit Facebook-forbrug


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.