Hvad fejler du egentlig??

Af Lydia Langgaard Djurhuus

Er det efterhånden almen viden, at du ikke behøver fortælle, hvad du fejler, når du melder dig syg på arbejdspladsen? Næppe, i hvert fald får jeg mange henvendelser ang. dette i Rådgivningen.

Det er en rigtig god rettighed at have, en beskyttelse af privatlivet. Især i situationer hvor du er bange for at fortælle, at dit fravær eksempelvis skyldes dårligt arbejdsmiljø pga. dårlig ledelse.

MEN, hvorfor fortie, at du bare er "almindeligt" syg, hvorfor ikke bare fortælle, hvad du egentlig fejler? Jeg mener, du har sikkert allerede skrevet om det i din Facebook-profil, at du ligger derhjemme med 39 i feber. Et er regler, noget andet er sund fornuft. Overvej, om det ikke bare er ok at fortælle arbejdsgiveren om din influenza  

Jeg er helt med på, at mange arbejdspladser har en politik om sygefravær mv. Læs også her hvad du gør, når du bliver syg!

lld

Lydia Langgaard Djurhuus

Chefkonsulent

Rådgivning og sparring ift. kontrakter, vilkår i forbindelse med ansættelse eller afsked, herunder forhandlinger med din chef og undervisning – det er mit arbejde. Jeg har også erfaringer fra ansættelse på arbejdsgiverside. Hensigten med bloggen er at perspektivere mange af arbejdslivets problemstillinger. Læs med og se om min viden, tanker eller vinkler giver en tiltrængt "ahaoplevelse".

Din mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér