Djøf blog

Er du til kaffe eller mus?

Er du fysisk eller virtuel netværker? Og hvad er forskellen på djøfere over og under 40 år?

Af Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Det kommer an på din alder, viser Djøfs netværksundersøgelse fra december 2011.

I hovedtræk kan man sige, at er du under 40 år, deltager du hyppigere i virtuelle netværksaktiviteter som LinkedIn, Facebook og Twitter end dem over 40 år. Er du over 40 år, deltager du mere i fysiske netværksaktiviteter som kaffemøder, gå hjem-møder og organiserede netværk. Meget tyder på, at alder afspejler forskellig brug af netværk.

Er du mest til det fysiske møde med kaffen eller det virtuelle med PC, skærm og mus? Hvornår har du sidst brugt dit netværk og til hvad?

cal

Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Chefkonsulent

Er ledelses- og netværkskonsulent. Faciliterer leder- og topledernetværk samt workshops. Har passion for gode spørgsmål og samtaler om ledelse i bevægelse, det personlige lederskab og virksomheden som et løst koblet system af formål og relationer i en digital tid.

Skriv kommentar

Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Pia

Spændende emne! Jeg hører gerne om erfaringer med netværk, der er opstået virtuelt.
Jeg er under 40 (lidt endnu :-), men synes mest virtuelle netværk fungerer, når de er baseret på min. et initialt fysisk møde.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.

Mette

Både og. Hver ting til sin tid og afhængigt af emne, personkreds med mere. Jeg synes Pia har ret i at virtuelle netværk bliver stærkere når de kombineres med fysiske møder. Læste netop forleden i avisen om de danske Wikipedianere, der nu også har fundet på jævnligt at mødes "in real life". Og omvendt kan man tilføje ekstra dimensioner til fysiske netværk ved at koble virtuelle møderum på - forudsat at alle er med, hvilket kan være lidt af et problem i netværk med deltagere på 40+, jf. undersøgelsen. Selvom 80% af en gruppe bruger virtuelle netværksplatforme duer det jo ikke når de sidste ikke vil/kan. For internationale netværk giver det sig selv at virtuelle møderum giver helt nye og herlige muligheder. Det kunne være spændende at få lidt flere oplysninger fra den omtalte undersøgelse.


Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.