Sæt ord på din fyring

Af Frederik Iuel

Jeg taler ofte med medlemmer, der spørger mig, hvordan man bedst taler om sin fyring. Fx når man møder sit professionelle netværk eller kommer til en jobsamtale. Tendensen er, at der går lange indviklede forklaringer i den. Og det kan være svært at finde rundt i, for den der lytter: Hvad er fakta? Hvad er følelser? Og hvad er partsindlæg?

Men når du taler om din fyring, har du mulighed for at vise konkret, hvordan du tackler udfordringer og personlig modgang. Og når det handler om karriereudvikling og networking, så vil du gene være afklaret, loyal og fremadrettet. Og det kræver en smule forberedelse. Her er 3 spørgsmål, du kan forberede dig ud fra:

Hvorfor blev du fyret?

Fortæl – kort, præcist og objektivt – hvorfor du blev fyret. Tag gerne udgangspunkt i den begrundelse, du har fået eller er bekendt med. Det kan fx lyde: "Jeg blev fyret pga. besparelser – vi var tre, der røg ud på den baggrund". Eller "vi havde forskellige syn på, hvordan tingene skulle køre". Mere behøver du ikke sige, hertil. Men ...               

... er du enig?

Du må tage til efterretning, at det blev dig, og på den måde loyalt respektere din arbejdsgivers beslutning. Men du kan godt være loyal og uenig, samtidig. Når blot du holder dig på din egen banehalvdel, og du afholder dig fra at nedgøre/vurdere din tidl. arbejdsplads. 

Som udgangspunkt er du naturligvis ikke enig i, at det blev dig, der måtte "gå". Det skal du stå ved. Det kunne fx være "jeg er ikke enig, for jeg er en kompetent projektleder, og jeg har drevet flere store projekter med gode resultater – både i mit seneste job og tidligere". 

Det kan naturligvis ikke stå alene. Så forbered hertil, hvilke konkrete kompetencer og resultater, du vil fremhæve i den sammenhæng. Så her kan du altså holde fokus på det, du kan, og alle de gode grunde til, det ikke skulle have været dig. Hvis du samtidig kan forholde dig lidt kritisk til dig selv, giver det en god balance. Derfor skal du også spørge dig selv ...                                 

… hvad har du – personligt – lært af fyringen?

Dette sidste spørgsmål er meget vigtigt. At blive fyret kommer som et chok – for de fleste. Og processen før, under og efter er hård. Det skal man også stå ved, uden dog nødvendigvis at gå i detaljer. Men fortæl gerne, hvad du har lært af fyringen, og hvilke kompetencer du fx har udviklet i processen. Derved får du mulighed for at vise, at du er konstruktiv og fremadrettet. 

Det handler typisk om at blive bedre til at forventningsafstemme, øget organisationsforståelse, bedre til at læse sin chef, kollegaer og/eller kunder, at blive bedre til at selvlede, prioritere, tage ansvar osv. Du skal fokusere på den ene væsentlige ting, der er relevant for dig. Og den læring, du tager med dig, vil ofte være et værdifuldt aktiv ift. det nye job, du lander i, i fremtiden. Du er med andre ord kommet styrket gennem din fyring. 

Kort sagt – om at italesætte sin fyring: vær præcis, ærlig, loyal og fremadrettet – så står du stærkt.

fiu

Frederik Iuel

Chefkonsulent

Jeg blogger om karriereudvikling og jobliv. Det er karrierens store og små dilemmaer, som jeg er nysgerrig på. Via mit job som coach, rådgiver og facilitator møder jeg dagligt alle slags spørgsmål om karriere. Jobskifte, relationer, at finde retning i karrieren og at være leder – er nogle af de temaer, som jeg typisk beskæftiger mig med og interesserer mig for.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér