Det sexede møde

Af Bodil Gavnholt

Et medlem sagde til mig forleden: Vi kan simpelthen ikke få samlet vores Djøf-klub, hvis vi sætter stress på dagsordenen. Det er usexet – folk gider ikke komme til den slags møder – de tænder helt af på det emne …

Hold da op, tænkte jeg, vor tids folkesygdom – alle kender én eller flere, der er gået ned med stress, og så gider folk ikke at høre og tale om det ..?

Men på den anden side, det er jo ikke et 'sjovt' emne, og vi kan hurtigt tale hinanden ned under gulvbrædderne, hvis vi tænker på udgangspunktet: Finanskrise, fyringsrunder, frygt – og dårlig mobilitet på arbejdsmarkedet. I kombination med stigende krav til resultater og effektivitet i arbejdet. I sandhed en giftig cocktail. Lad os blive under dynen og få en depression oveni.

Betyder det noget, hvis vi ændrer fokus og taler om trivsel og arbejdsglæde? Hvordan vi fremmer 'flow' og virkelyst på arbejdspladsen. Hvad kan vi gøre – på trods af det triste udgangspunkt? Hvordan kan vi forebygge, at vi selv eller vores kolleger havner i en stresssygemelding?

Eller er lykkeforskning og positiv psykolog det rene pjat og nysprog? Hvorfor ikke kalde en spade for en spade?

Hvad er dine erfaringer? Hvad skal der til for at forebygge stress? Og hvad kan man kalde det sexede klub-møde om stress og psykisk arbejdsmiljø?

bog

Bodil Gavnholt

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf 28. februar 2013

Scient.pol. fra Aarhus – nu chefkonsulent i Djøfs Rådgivningscenter med erfaring fra internationalt arbejde, NGO'er, FN, projektledelse i DSB og faglige organisationer, hvor rådgivning og coaching er det vigtigste.

Her vil jeg blogge om: jobsøgning i krisetider, konflikter, relationer og trivsel på jobbet, stress, og hvordan du sætter fokus på din egen udvikling. Forhåbentlig vil du medvirke til en livlig debat.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Brink

  Det sexede møde kunne for eksempel hedde "Det legende mødested", hvor legen og idéer skal være med til at ændre fokus på dette område. Møderne kan også kaldes "win-win møder"
  Det er for dyrt for Danmark og de individer, som rammes af stress.
  Det er vigtigt at få alle parter med i den forebyggende proces, både arbejdsgivere og arbejdstagere. Mange undersøgelser viser, at medarbejdere der trives og er motiveret, er mere produktive i deres arbejde. Det kommer også virksomhederne til gavn. Det er en win-win situation for alle parter.
  Det handler om at vi på de danske arbejdspladser ser muligheder frem for begrænsninger i de ting vi møder på vores vej.
  Hvis vi på vores arbejdspladser belønner positiv adfærd i arbejdsmiljøet og ikke bare at være effektive, kan dette være med til at flytte fokus på arbejdspladsen i en ønsket retning.

  Om 5 - 10 år mangler vores samfund personer i den arbejdsdygtige alder, sådan som vores demografi ser ud. Det vil sætte vores velfærdsstat under pres. Derfor skal vi alle forebygge nu, i stedet for at vi skal reparere på de personer som rammes af denne "gift".

  Skriv et svar

  0

  Bodil

  Kære Brink
  Mange tak for dine forslag. Dem lader vi stå til inspiration for andre interesserede... Jeg er helt enig i, at fokus skal sættes på forebyggelse, da langvarige sygemeldinger er 'giftige' for både medarbejdere og arbejdsgivere.

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
 • Mai Ligaard

  Jeg tror vi skal arbejde på at skabe en bedre kultur på området. Måske skal det ikke i tale sættes på den traditionelle måde med møder osv.
  Den daglige omgang og sank med hinanden, og det at vi kommer rundt til vores medlemmer og rent faktisk spørger til hvordan de har det og hvordan det går, uden at der behøver at være noget galt. Hvis vi gøre det til noget "normalt" så tror jeg at vi kan gøre det "legalt" at tale om det psykiske arbejdsmiljø også uden at lave "sexede" klubmøder.

  Men pyh ha der er lang vej-

  Skriv et svar

  0

Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér