Du kan ikke blive eksponeret uden at være synlig !!!!

Af Thomas Kantsø

At være jobsøgende er for mange en ekstrem udfordring, fordi man går fra en anonym tilværelse til pludseligt at skulle eksponere sin personlighed og sine kompetencer til en målgruppe man slet ikke kender.

Hvis du kan nikke genkende til det, så har jeg her et par tips og tricks til hvordan du kan blive mere vant med situationen.

På rigtig mange af mine kurser, og i mine samtaler med medlemmerne, får jeg spørgsmål om hvordan man vænner sig til, at skulle SÆLGE sig selv i jagten på det næste job.

Lad mig slå fast med store syvtommer søm, at være jobsøgende handler IKKE om at sælge sig selv!! – Hvilket mit næste blogindlæg vil handle om.

Men det handler om at EKSPONERE dine kompetencer, selvfølgelig krydret med en beskrivelse af din personlighed som kollega og medarbejder. Du skal ikke vende vrangen ud på dig selv, men du skal give arbejdsgiver et seriøst og autentisk billede af hvad de får hvis de ansætter dig.

Synligheden

Synlighed er vigtigt, da den kan være med til at skabe interesse for lige netop din ansøgning. Synlighed i år 2012 betyder, at du fremstår autentisk og professionelt på de sociale medier OG i den virkelige verden. Du skal derfor:

 • Styre hvad du kan. Ta’ ejerskab for din online profil.
 • Google dig selv – er du tilfreds med det der kommer frem?
 • Få inspiration og hjælp fra andre der bruger de sociale medier.
 • Kig på hvad andre med samme uddannelse eller job som dig skriver om sig selv på sociale medier.
 • Eksponer dig selv i dit eget tempo – find din egen stil.

Husk at synligheden kan være med til at få dig til samtale. Den giver dig ikke jobbet alene. Det er i samtalen at du får jobbet, og det får du fordi du er dig.

Det er stadig ikke gået af mode at gøre et godt indtryk face to face.

tka

Thomas Kantsø

Chefkonsulent

Jeg blogger om DIT arbejdsliv. Om rekruttering af djøfere fra dimittend til topleder, karriereudvikling, kompetenceafklaring, trivsel og tendenser – med fokus på det, der virker. Det gør mig glad at hjælpe andre til at navigere og opnå succes i deres karriere. Jeg tror på værdien af et godt personligt brand og underviser til dagligt i sociale medier.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Thomas Haansbæk

  At være jobsøgende handler ikke om af sælge sig selv. Det ser jeg frem til at få uddybet i kommende blogindlæg. Måske du allerede nu har er par kommentarer til, hvori du tænker forskellen mellem at sælge sig selv og eksponere sig ligger?

  Skriv et svar

  5

  Thomas Kantsø

  Hej Thomas. Tak for din kommentar. Jeg arbejder hårdt på at beskrive forskellen mellem at sælge sig selv og eksponere sig selv. Men jeg kan løfte sløret for lidt af hvad den næste blog kommer til at omhandle : I mit arbejde oplever jeg ofte et større engagement og en drivkraft når man ændrer sit fokus fra at sælge til blot at eksponere sine kompetencer. Ordet salg drejer i mange retninger og bringer mange forskellige billeder frem....

  Skriv et svar

  0

  Pia

  Enig - jeg glæder mig også til at høre dine refleksioner om, hvorfor man ikke skal tænke på det som at sælge sig selv. For det udtryk er ellers meget brugt ifm. jobsøgning ..

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér