Se bag facaden

Af Sine Dyhre-Petersen

Ca. 40 % af alle nyuddannede, der er dimitteret indenfor det seneste år, er ledige. Det gælder derfor om at tænke nøje over sin jobsøgningsstrategi og de vaner, som du griber jobsøgningen an ud fra.

En måde du kan bryde dine vaner på, er ved at se bag facaden. Når du sidder på jobunivers.dk og leder efter job, må du ikke lade dig skræmme af de mindre og ofte ukendte virksomheder. Uanset om du leder efter en virksomhed som kan tilbyde dig fastansættelse, ansættelse i løntilskud eller som videnpilot. I Djøf har vi erfaret, at mange nyuddannede mere eller mindre ubevidst sorterer de ukendte virksomheder fra. Det betyder også, at der ofte er få ansøgere til stillingerne.

Tag et kvalificeret valg - og overvej din tilgang til jobsøgning en ekstra gang. Hvad giver mest værdi for dig? Vil du kun søge stillinger, hvor der måske er 200 ansøgere at slås med? Eller vil du hellere slås med 20 ansøgere om et job, i en ukendt virksomhed? Valget er dit, men vær bevidst om dine valg og fravalg, så du kan træffe et kvalificeret valg.

sdp

Sine Dyhre-Petersen

Rådgiver

Jeg rådgiver inden for job og karriere, hvor ét fokus er at hjælpe studerende med at træffe kvalificerede valg for at stå stærkt som nyuddannet. Her sparrer jeg med unge djøfere om deres overvejelser og dilemmaer samt rådgiver i løn og ansættelsesforhold. Studielivet vil derfor være i fokus på min blog, hvor jeg også vil hente inspiration fra mit eget studieliv, men intet emne er på forhånd udelukket.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
  • Beskæftigelseschef Gert Nielsen, Djøf

    Der er i mindre virksomheder store muligheder. Især hvis du finder dit engagement i og motiveres af indflydelse, at udvikle virksomheden og få den til at vokse, kort afstand mellem ide og handling, samt resultatfokus. Er du fx en forretningsorienteret og alsidig cand. merc. skulle du overveje at søge job hos The Bagel Co. Det er en virksomhed i vækst, der ekspanderer i både Danmark og udlandet Du skal være stærk inden for procesoptimering og god til både at strukturere og tænke nyt. Se jobbet på http://bit.ly/OKhUQx eller klik ind på eet af de p.t. over 300 forskellige jobs til færdiguddannede og studerende på Djøf Jobunivers.dk

    Skriv et svar

    0

Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér