Gå ikke i Paradise Hotel fælden

Af Marie Finderup Lauridsen

Studierelevant arbejde er centralt for din faglige og personlige udvikling

Du er studerende på 5. semester. Du brænder for at prøve din faglighed af i praksis. Hvis du nu bare kunne få det studiejob hos Rambøll, så ville du for alvor kunne rykke dig fagligt. Medstuderende taler om, hvor fed hverdagen er som student hos KL eller på finansministeriets 3. kontor – de får koblet teori og praksis.

Relevant studiearbejde gør det unægteligt nemmere at springe ud på arbejdsmarkedet med stil efter endt uddannelse. Så selvfølgelig skal du i gang med at søge det gode studiejob. Men tænk dig om, inden du sender din ansøgning afsted. Handler den om, hvad jobbet kan gøre for dig og din faglige udvikling, eller handler den om, hvad du kan gøre for arbejdsgiver?

Beskriv hvad du kan gøre for virksomheden

Virksomheder og organisationer tænder ikke på, at du har brug for nye udfordringer, skal udvikle dig fagligt og personligt eller skal lære at bruge din teoretiske viden i konkrete arbejdssituationer. Pak det væk - det er din sidegevinst ved jobbet. For at få sidegevinsten skal du have jobbet.

Undgå i din ansøgning at gå i Paradise Hotel fælden, hvor deltagerne kun fokuserer på, hvordan de når til tops i spillet. Arbejdsgivere vil vide, hvordan du kan løse opgaver og skabe værdi for dem. Det er dette, du skal beskrive i en motiveret ansøgning til dit ønske studiejob.

Læs mere om 'den gode ansøgning' her.
Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér