Jobsøgning på under et kvarter

Af Pia Vive

Jeg har lige set min gode kollega Thomas Kantsø give gode råd om jobsøgning som nyuddannet ovre på Businesstv. På ca. et kvarter får Thomas fortalt, hvad der er op og ned, og det står så klart og tydeligt, at pointerne er lige til at plukke og gengive her:

Tjek virksomheden ud på Facebook

Det kan fortælle dig noget om virksomheden, hvordan den tager sig ud på Facebook – og så kan det også bare være en god ide at  'like' den, så du giver udtryk for din interesse i foretagendet på anden måde end bare i en ansøgning.

Brug LinkedIn i din research

Nogle virksomheder præsenterer sig selv på LinkedIn, og den måde de gør det på, fortæller selvfølgelig noget om virksomheden. Men uanset om virksomheden har en præsentation på LinkedIn, kan du lære meget om virksomheden dér. Ved at tjekke medarbejderne ud. Hvordan beskriver de sig selv og deres kompetencer? Og hvad fortæller det dig om virksomheden?

Lad dig ikke begrænse af dine karakterer fra din uddannelse

Der er bestemte jobs, hvor ens karakterer kan spille en stor rolle, fordi de er et udtryk for, om man er en 'high performer'. Men der kan være andre måder at vise, at man er det helt rigtige match for virksomheden – og så er det som sagt ikke voldsomt udbredt at være optaget af karaktergennemsnittet.

Lad dig ikke begrænse af forestillingen om dit ønskejob

Mange djøfere, der har været nogle år på arbejdsmarkedet, vil kunne bekræfte, at deres arbejdsliv har taget en drejning, de ikke lige havde forestillet sig. På samme måde er det godt for nyuddannede ikke at begrænse sig af deres egne eller andres forestillinger om, hvilket job de er uddannet til. Djøferne har mange kompetencer! (Og her kan du læse mere om, hvad du gør, hvis du gerne vil bruge dine kompetencer i mindre private virksomheder).

Hvis du har et kvarter, vil jeg varmt anbefale dig selv at se indslaget med Thomas. Du kan selvfølgelig finde det på businesstv.eu, men det nemmeste er at se det på YouTube ved at klikke her.

piv

Pia Vive

Chefkonsulent og Social Media Manager

Arbejder med, hvordan Djøf kan bruge sociale medier, og hvordan de forskellige sociale tjenester kan give dig værdi i dit arbejdsliv - i forbindelse med jobsøgning, faglig identitet og netværk.

Blogger mest om, hvordan du kan bruge LinkedIn, Twitter og Facebook. Mindre om, hvordan Djøf kan.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér