Re: Hjælp en djøfer i job

Af Pia Vive

For et par uger siden skrev vi til en del medlemmer i mindre, private virksomheder. I emnefeltet stod:  ”Hjælp en djøfer i job”. Vi har fået overvældende - og overvældende positiv  - respons, og den korte historie er, at det har givet lidt over et par håndfulde nye jobannoncer på jobunivers.dk!

Det er virkelig opmuntrende læsning at kigge alle svarene igennem. I mange af dem er der generel stor opbakning til initiativet med at få djøfere i job til at spotte jobmuligheder til djøfere uden job. Jeg vil gerne dele min opmuntring med jer derude, så her er nogle eksempler på muligheder, som nogen umiddelbart spottede, da de så mailen. Må de inspirere rigtig mange af jer.

 • Et par stykker skrev tilbage, at de snart skulle fratræde deres stillinger, så de vidste, at der snart ville være åbninger på deres arbejdspladser.
 • En anden skrev: ” Jeg står selv til en forfremmelse efter sommer og skal derfor til at ansætte 1-2 personer i august/september”.
 • En tredje så oplagte muligheder for djøfere med indsigt i sundhedsøkonomi og kunne fortælle, at der var ledige stillinger inden for området, som ikke blev besat, fordi der ikke var kvalificerede kandidater, der søgte. Så måske kunne det være en ide for ledige djøfere at videreuddanne sig i sundhedsøkonomi? ”Hvis der er noget som helst, jeg kan bidrage med, fx at hjælpe Djøf med at blive helt præcise i, hvad I kan foreslå mine ledige fagfæller at opkvalificere sig inden for, så gør jeg det meget gerne.”
 • En foreslog at rette kikkerten mod socialøkonomiske virksomheder, fordi de ofte startes af ildsjæle, der ikke har særlig forstand på jura, økonomi og administration og derfor kunne have godt af en djøfers selskab.
 • Et medlem i en NGO stod netop og skulle hyre en fundraiser.
 • En gav os et tip om, at medicinalbranchen hyrer i øjeblikket – og en opfordring til at kontakte HR-afdelingen i en virksomhed i branchen for at afdække mulighederne dér
 • En vendte tilbage og efterlyste en djøfer, som kunne udvikle virksomhedens arbejde med de indledende faser i byggeprojekter: boliganalyser og beslutningsoplæg med strategiske, juridiske, finansielle og økonomiske vinkler.
 • En djøfer, der arbejder med weboptimering, skulle muligvis bruge en ny kollega til lignende arbejde i løbet af efteråret.
 • En partner i en lille ny virksomhed skrev, at virksomheden ikke havde de store midler, men gerne ville hjælpe en nyuddannet med at få lidt på cv’et, hvis vi kunne hjælpe med at finde den rette person.

Har du en ide til en jobmulighed, må du endelig give os et praj på djoef.dk/tipomjob. Og husk, at vi nu tilbyder én gratis jobannonce på jobunivers.dk, hvis en virksomhed ikke har annonceret før.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Anette Andersen

  Hej Pia lyder som en god idé. Jeg er dog også interesseret i at vide, hvordan disse stillinger bliver distribueret - af jer?
  Hilsen Anette Andersen

  Skriv et svar

  0

  Pia Vive

  Godt at høre, du kan lide idéen :-)

  Vi følger op på alle tips om jobmuligheder, og kommer der et job ud af det, er meningen, at det bliver slået op i Djøfs jobdatabase: jobunivers.dk

  Den endelige 'distibution' sker så via de jobagenter, som djøferne har oprettet på jobunivers.dk, og som giver dem besked om nye jobannoncer. Vi følger med fra sidelinjen og ser, om vi kan gøre mere for at sikre ansøgere.

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
 • Mette Bülow

  Som ledig Djøfer sætter jeg stor pris på jeres initiativ, det er rigtig dejligt at have en proaktiv fagforening. Jeg tror også på at der ligger gode muligheder i mange SMV'er - muligheder som både Djøfere og de små og mellemstore virksomheder kan få noget ud af.

  Skriv et svar

  2

  Pia Vive

  Dét tror vi også. Vi har i øvrigt samlet nogle gode råd til jobsøgning i de små og mindre virksomheder her: www.djoef.dk/smvguide

  Og tak for opbakningen. Det er godt at mærke, medlemmerne tager godt imod initiativet.

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
 • Anette Andersen

  Hej Pia - tak for dit svar og som sagt er det super fint. Især i lyset af alle de, efter min mening, 'kvælende' tilskudsordninger. I min optik er det ikke ordentlig politik fra arbejdsgiverside. Vel vidende at udtalelsen ikke er 'comme il faut' udtrykker jeg den alligevel. For der må altså være en blonde for meget citronen kan og skal presses. Med de 3 måneders prøvetid , inkluderet i det fagretlige system, er det vist ikke nødvendigt at finde på alle mulige krumspring: virksomhedspraktik, løntilskud etc., '....så vi kan se om der er potentiale i den ny ansatte .....'. Noget i den retning
  Mvh. Anette Andersen
  Det er vel en af grundene til at der fagretlige er inkluderet 3 måneders prøvetid

  Skriv et svar

  2

Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér