Så lad mig dog være i fred

Af Mette Kriegel Skovrup

Renes indlæg om brug af Facebook i arbejdstiden fik mig til at tænke på den modsatte vinkel: Hvad hvis din chef insisterer på, at du skal bruge din Facebook- eller LinkedIn-profil? Skal din chef bestemme det? Eller skal din chef kunne kræve, at du skal OPRETTE en profil, hvis du ikke har en i forvejen?

Eller skal din chef ligefrem bestemme, om du skal åbne din private profil i arbejdsøjemed, så kunder eller samarbejdspartnere kan kigge dig over skulderen i privaten?

Skrækeksempler dukker op fra USA om, at man til jobsamtaler skal vænne sig til at blive afkrævet sine loginoplysninger til Facebook, fordi den kommende chef gerne vil ”lære dig nærmere at kende”; hvem er dine venner, hvad skriver du på dine opslag? Hvilke billeder har du postet? Hvis du siger nej, ja så finder de nok en anden kandidat.

Vi hører også fra medlemmer, der i varierende grad bliver bedt om at stille deres Facebook-profil til rådighed for arbejdsgiveren – eller at optræde mere eller mindre ”privat” i arbejdssammenhæng på Facebook, for at være dér, hvor kunderne er og skabe lidt reklame samtidig.

Det kan være en rigtig farlig cocktail at blande arbejds- og privatsfære på Facebook. Konsekvenserne kan blive alvorlige for dit ansættelsesforhold. Og hvordan styrer du det?

Hvad mener du? Vil du være i fred?

mks

Mette Kriegel Skovrup

Chefkonsulent

Stoppede i Djøf 30. november 2012

Jeg er chefkonsulent i Djøfs Rådgivningscenter, hvor jeg rådgiver og sparrer med djøferne om alt, hvad der kan dukke op i arbejdslivet: fx lønforhandlinger, ansættelsesvilkår, jobsøgning og karriereovervejelser. Al den viden Djøf får om og fra medlemmerne, er jeg med til at samle op og udvikle på.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
  • Lise Kok

    hvis det er et problem, så opret to profiler; en til det rigtig private, og en til det offentligt-private.

    Skriv et svar

    0

Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér