Hvorfor får vi stress ?

Af Bodil Gavnholt

Djøf har siden 2008 oplevet et stigende antal henvendelser om stress og dårligt psykisk arbejdsmiljø. Holder prognosen stik, får vi over 1100 opkald om det emne i 2012.

Læs Politiken:

Se indslaget på DR Update:

Er det krisen og de mange fyringsrunder, der gør, at vi ikke tør tage konflikterne i opløbet? Er du og din chef lige stressede, og hvordan påvirker det jeres kommunikation?

Eller har du en helt anden forklaring på, hvad der gør det psykiske arbejdsmiljø dårligt? Hvad er det, der gør os syge og stressede?

Kender du til også til situationer og arbejdspladser, hvor det lykkes at genskabe det gode arbejdsklima? Hvad skulle der til?

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Hanne Christensen

  Vores sundhedsminister, Astrid Kragh, skrev for nylig en god kronik om emnet. Specielt pegede hun på, at der bør være større fokus på den kollektive indsats, fremfor til stadighed at individualisere problemet.

  Det ser jeg frem til, og jeg håber, at DJØF vil deltage i den proces.

  For nogle år siden havde DJØF en undersøgelse, der viste, at 40 % af medlemmerne overvejdede at skifte job pga dårligt arbejdsmiljø. Alligevel har jeg ikke set mange tiltag fra DJØFs side på området.

  Jeg har selv været ansat på en arbejdsplads, hvor de ansatte på stribe gik ned med stress, men cheferne mente hver gang, at der var tale om individuelle problemer. Nej, der var tale om dårligt arbejdsmiljø, og der var i den grad brug for initiativer fra arbejdspladsens side til at forbedre arbejdsmiljøet, herunder deres forventninger til ansatte: Arbejdsmængde, oplæringsprocesser, rammer og indflydelse.

  Herudover bør der være fokus på, hvordan man spotter chefer med psykopatiske træk. En individuel løsning her kan kun være at søge væk. Men det sender jo bare bolden videre og løser ikke problemet!

  DJØF har her en rolle som fagforening, særligt i forhold til at skabe de nødvendige lovgivningsmæssige rammer, som giver større mulighed for at agere på et dårligt arbejdsmiljø.

  Skriv et svar

  0

  Bodil G

  Kære Hanne Christensen
  Mange tak for din kommentar. Jeg kan kun være enig med dig om at prioritere den kollektive indsats fremfor at individualisere problemet. Vores formand for Overenskomstforeningen, Lars Quistgaard, har på det seneste været ude med disse kommentarer:

  www.djoef.dk/.../...m-psykisk-arbejdsmilj-oe-.aspx

  www.djoef.dk/.../...g-psykisk-arbejdsmilj-oe-.aspx

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér