Alice i Eventyrland og 7 veje på LinkedIn

Af Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Hvorfor er du på LinkedIn? Er et spørgsmål, der tit dukker op på ledernetværkene i Djøf. Mange oplever sig som Alice i Eventyrland, når de hopper med på LinkedIn og spørger; ”hvilken vej skal jeg gå” – Kattens svar er som bekendt: ”Det afhænger af, hvor du skal hen?”.

Grundlæggende handler det om personlig synlighed og dit netværk. Men det afhænger også af, hvor aktiv du vil være, og hvad du egentlig vil have ud af at være der i forhold til dine aktuelle kerneopgaver. 

Her er 7 veje, du kan vælge:

 • Ny og nysgerrig – passiv profil, der er sparsomt udfyldt, du siger ja til invitationer fra folk, du kender i forvejen, vokser organisk. Kontakter: op til 75
 • Elektronisk visitkortholder – du inviterer dem, du møder, profil udfyldt i hovedtræk, giver dig overblik over kontakter og ekstra forberedt til møder.  Kontakter: 75+
 • Jobsøgeren – du er fokuseret på at skifte/få job, godt udfyldt profil, du vil gerne findes i søgninger, du får job tilbudt, der er målrettet din profil. Kontakter: 100+
 • Videnspiloten – måske ny på et jobområde, fuld profil, medlem af grupper, søger aktivt viden, inviterer selv, laver opdateringer og skriver kommentarer. Kontakter: 200+
 • Recruitteren – fra HR, search og selection eller leder – fuld profil, men ikke altid offentlig, leder efter interessante profiler til ledige stillinger, kigger med i faggrupper: Kontakter: 300+
 • Sælgeren – søger efter leads og kundeemner i det personlige og udvidede netværk og ”nogen, der kender nogen”, fuld profil, er ofte aktiv med opdateringer og bidrag, administrator på faggrupper og ikke sjældent ”konsulent” på visitkortet. Kontakter: 400+
 • Native LinkedIn-brugeren – fuld profil, bidrager aktivt med indlæg, laver hyppige opdateringer, reagerer på andres opdateringer, bruger apps, ofte på andre sociale medier. Kontakter: 500+

Min egen rejse i LinkedIn-eventyrland over de sidste par år spejler flere af vejene. Min bevægelse fra det passive over mod det mere aktive. Arbejdet med min profil har taget tid for at nå de forjættede 100%, der gør mig synlig og maksimalt søgbar. Profilen afspejler mit professionelle ”jeg” lige nu og i den nærmeste fremtid.

Netværket er støt steget organisk til 379 kontakter i skrivende stund. Antallet af kontakter er ikke et mål i sig selv, men nysgerrigheden på mediet, ønsket om at holde fast i de mennesker jeg møder og et mål om fortsat at udfordre mig selv på de elektroniske platforme holder mig til ilden.

Og jo, jeg er stadig momentvist i tvivl – om det nu nytter? og om der er kontant afkast på tiden? Men jeg kan også konstatere, at jeg oftere og oftere får input og ideer til mit arbejde med leder- og direktørnetværk og arrangementer for ledere i Djøf-regi.

Hvad er din erfaring med vejene på LinkedIn, og hvordan bruger du dem?

Eller læs 7-things you are doing wrong on LinkedIn! http://www.inc.com/tom-searcy/7-things-you-are-doing-wrong-on-linkedin.html?goback=%2Egde_2338249_member_128728529

cal

Christian Ahlefeldt-Laurvigen

Chefkonsulent

Hvem står bag ordene i denne blog? I det daglige ledelses- og netværkskonsulent, mødeleder og facilitator på ledernetværk i Djøf. Før det, klassisk karriereforløb fra konsulent til vicedirektør. Har truffet et aktivt valg om ikke at være chef – lige nu.

Din e-mailadresse vil ikke blive vist offentligt.
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarfeltet. Spam-robotter kan nemlig ikke regne, så de kan stoppes med let matematik.
Kommentér
 • Kirsten Geisler

  Jeg er kommet ind i netværket Linkedin ved en fejltagelse: Jeg har ikke noget at burge det til - og nu synes det umuligt at få slettet sit navn!
  Har I et godt råd?

  Mvh

  Skriv et svar

  0

  Christian Ahlefeldt

  Du kan slette din Linkedin konto under: setting/account/close your account eller ved at følge vejledningen i følgende link: help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/63 . "Setting" finder du under dit navn øverst oppe til højre i skærmbilledet.

  Skriv et svar

  1

  Kirsten geisler

  Tak for hjælpen. Jeg ved, at mange har glæde af netværket, men jeg kan ikke p.t. bruge det, og er derfor glad for ikke at få mails fra Linkedin oven i de mange, jeg får i forvejen.
  Mvh

  Skriv et svar

  0

  Læs mere
 • Lise Kok

  Jeg synes LinkedIn er lidt svært at håndtere. På den ene side vil jeg gerne udelukkende have kontakt med mennesker, jeg rent faktisk kender i en arbejdsmæssig relation, og som jeg derfor kan stå inde for og omvendt mener at jeg kan tillade mig at kontakte. På den anden side bliver jeg med jævne mellemrum kontaktet af mennesker, som jeg nok kender, men ikke har nogen som helst arbejdsmæssig relation til og som jeg intet ved om i en arbejdsmæssig sammenhæng - men som måske tror at jeg - mine kontakter - kan være nyttige for dem. Er der andre, som har gjort sig overvejelser om den situation?

  Skriv et svar

  0

Send mig en mail når der er nye kommentarer på siden.
Kommentér